SKANDALI, TRAGEDIJE, PORAZI... Najveći GUBITNIK u svetu fudbala: Oteo ženu saigraču, sin mu POGINUO u užasnoj nesreći sa 18 godina
Foto: Malte Ossowski/Sven Simon / imago sportfotodienst / Profimedia

U SUSRET EURO - 90 DANA 90 VELIKANA

SKANDALI, TRAGEDIJE, PORAZI... Najveći GUBITNIK u svetu fudbala: Oteo ženu saigraču, sin mu POGINUO u užasnoj nesreći sa 18 godina

Fudbal -

Donosimo vam 90 priča o velikanima evropskog fudbala! U susret EURO do koga su ostala još tri meseca kucamo na vrata fudbalera koji su obeležili istoriju fudbala na Starom kontinentu.

Mihael Balak ostaće upamćen kao jedan od najvećih gubitnika u istoriji fudbala, a njegov život pratili su brojni skandali, ali i ogromna tragedija.

Na veliku scenu izašao je u dresu Bajer Leverkuzena, zatim je dubok trag ostavio i u Bajernu iz Minhena i Čelsiju, kao i reprezentaciji Nemačke, ali koliko god dobro da je igrao pratila ga je nesreća. Na početku karijere, 2001. godine, Balak je imao sezonu za zaborav kada je sa Leverkuzenom u razmaku od samo dve nedelje izgubio finale Kupa Nemačke, Lige šampiona, kao i titulu u Bundesligi i to u poslednjim trenucima.

Prešao je u Bajern gde je dominirao na domaćoj sceni, ali u Evropi nije napravio veći rezultat, da bi u Čelsiju još jednom izgubio finale Lige šampiona, ovog puta 2008. godine i to od Mančester junajteda.

Titulu "najvećeg gubitnika" u svetu fudbala zaradio je i rezultatima u reprezentaciji Nemačke sa kojom je poražen u finalu Svetskog, a zatim i Evropskog prvenstva. Takođe, izgubio je i u polufinalu Mundijala 2006. godine od Italije i to pred svojim navijačima jer je Nemačka bila domaćin turnira.

Mihael Balak
foto: AP

Na terenu je ostao upamćen po neuspesima, a van njega po - skandalima! Bivšem saigraču Kristijanu Lelu oteo je ženu sa kojom je spavao, a ovaj ga je optužio da uništava tuđe živote i da mu to nije prvi put.

- Balak ulazi u privatne živote drugih i uništava ih, a da ne misli o tome. Ako je kapiten Nemačke, misli da može da radi šta hoće - rekao je tada Lel.

Mihael Balak, Oliver Kan
foto: Sebastian El-Saqqa / AFP / Profimedia

Posle brojnih skandala, Balaku se desila i velika tragedija. Njegov sin Emilio poginuo je 2021. godine u užasnoj nesreći. Imao je Emilio samo 18 godina, bio je u Portugalu na odmoru i život je izgubio vozeći kvad.

Ova smrt žestoko je uzdrmala Mihaela Balaka koji je neko vreme bio van javnog života da bi se vratio u velikom stilu - novim skandalom!

Automobil, Madrid, Brza Vožnja, Mihael Balak

Nemački "Bild" otkrio je kako je Balak utehu pronašao u zagrljaju Sofije Šnajderhan, prijateljice njegovog preminulog sina koja je 21 godinu mlađa od Mihaela.

Sada Balak radi kao televizijski analitičar, a treba napomenuti i da se 2012. godine razveo od Simon Lamb.

Protivnike ubijao "mirisom"

Još jedna anegdota vezana je za život Mihaela Balaka. Legenadrni paragvajski golman Hose Luis Čilavert jednom prilikom je otkrio kako je Balak veoma neprijatno mirisao na terenu.

- Balak je smrdeo užasno. Sećam se da ga je čuvao Stravaj i da nije mogao da mu priđe od smrada na znoj. Možda je Balaku to bila taktika, ali trebalo je da stavi dezodorans - istakao je svojovremeno Čilavert.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track