POLJUBIO JE NOVINARKU PRED KAMERAMA I DOŽIVEO SRČANI UDAR NA TRENINGU! Legendarni golman koji je kao mali OSTAO bez milion evra!
Foto: Leonel De Castro / Zuma Press / Profimedia

U SUSRET EURO - 90 DANA 90 VELIKANA

POLJUBIO JE NOVINARKU PRED KAMERAMA I DOŽIVEO SRČANI UDAR NA TRENINGU! Legendarni golman koji je kao mali OSTAO bez milion evra!

Fudbal -

Donosimo vam 90 priča o velikanima evropskog fudbala! U susret EURO do koga su ostala još tri meseca kucamo na vrata fudbalera koji su obeležili istoriju fudbala na Starom kontinentu

Golmani su često bili jedan od najvažnijih delova slagalice kada je u pitanju pravljenje rezultata. Međutim, u ovom slučaju upravo jedan od njih je bio ključan za pravljenje ekipe koja je više od decenije dominirala svetskim i evropskim fudbalom.

Iker Kasiljas je čovek oko koga se pravila ekipa Reala iz Madrida koja je tih godina osvojila sve što se moglo osvojiti kao i reprezentacija Španije koja je bila zaista neverovatna.

Kasiljas je ponikao u fudbalskoj školi Real Madrida. Prvom timu je prvi put priključen kada mu je bilo 16 godina za utakmicu Lige šampiona protiv Rozenborga, ali je tu utakmicu proveo na klupi za rezervne igrače. Postoji i jedna anegdota za ovu utakmicu, a to je da je u trenutku poziva za prvi tim Iker bio u školi na času kada je direktor ušao i rekao da ga je zvala njegova majka i da mora da krene na aerodrom, jer ide u Dansku sa Madriđanima.

Za Real je branio od 1999. godine do 2015. i za tih šest sezona osvojio je 18 trofeja od kojih su najvažnije tri Lige šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. Posle 16 godina u Španiji odlučio je da promeni sredinu i postao je član Porta za koji je igrao do kraja karijere, narednih pet godina.

Kada je reč o reprezentaciji, Kasiljas je bio jedan od najznačajnih igrača u pravljenju ekipe koja je dominirala evropskim i svetskim fudbalom. U periodu od 2008. do 2012. "crvena furija" je osvojila sve što se moglo osvojiti uključujući Evropsko prvenstvo 2008. i 2012. godine i Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Iker je postao treći golman u istoriji koji je kao kapiten podigao pehar svteskog prvaka.

Pored fudbalskih uspeha njegov život je bio izuzetno interesantna i van terena. Nakon finala u Južnoj Africi Kasiljas je prvi intervju dao novinarki Sari Karbonero, njegovoj tadašnjoj devojci i budućoj ženi. Njihov poljubac pred kamerama je obišao planetu, a venčali su se 2016. godine i imaju dvoje dece.

Ipak, njihov brak su obeležile teške živote situacije. Kasiljas je 2019. godine doživao srčani udar na treningu Porta, nakon čega je morao da prekine karijeru 2020. godine. Nakon toga Sara je saznala da ima tumor jajnika, što je za njih bio veliki udarac, ipak nakon toga su se razveli.

Lionel Mesi, Iker Kasiljas
foto: Profimedia

Još jednom je Španac šokirao sve kada je prevario ceo svet priznanjem da je gej. Kasnije je stigao demanti i objašnjenje da je okačio poruku "Nadam se da ćete da me poštujete: Ja sam gej", jer je bio izrevoltiran činjenicom da su ga mediji povezivali sa raznim ženama među kojima je i Šakira.

Postoji jedna zanimljiva anegdota vezana za njegovo detinjstvo. Naime, jednom prilikom, još dok je bio klinac, zaboravio je da uplati tatin tiket sportske prognoze. Otac je pogodio svih 15 rezultata i zbog Ikera porodica je ostala bez premije od 1,2 miliona evra. Međutim, tata mu nije zamerio, a sjajni golman je u karijeri zaradio daleko više novca.

Gledajući iz ove perspektive, deluje da je ovako ispalo bolje... Ko zna šta bi se sa njim dogodilo da je postao milioner...

Bez obzira na sve i pored brojnih skandala Kasiljas je jedan od najboljih golmana koji su se pojavili na fudbalskim terenima i zbog toga je svakako zaslužio mesto među 90 najvećih asova evropskog fudbala.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track