GRUPA MASKIRANIH HULIGANA PREBILA TRENERA: Nezamislive scene na treningu! Dobio batine zbog slabih rezultata!
Foto: Jaap Arriens/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

strašne vesti

GRUPA MASKIRANIH HULIGANA PREBILA TRENERA: Nezamislive scene na treningu! Dobio batine zbog slabih rezultata!

Fudbal -

Grupa huligana upala je na trening i doslovce prebila trenera prvog tima.

Huligani, Huligani Poljska, poljski huligani, navijači Poljska, Poljski navijači
foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova neverovatna vest dolazi iz Poljske, iz kluba Zaglebje Sosnovijec. Desetak maskiranih huligana ušlo je neovlašćeno na trening i doslovce pretuklo prvog trenera Aleksandra Hackijeviča, inače stručnjaka iz Belorusije. Kako konstatuju mediji u Poljskoj ta scena nije smela da se desi.

Zaglebje Sosnovijec ima užasnu sezonu, ubedljivo su poslednji u drugom rangu takmičenja Poljske i sledi im selidba u treću ligu. Na poslednjoj utakmici Zaglebje je poraženo kod kuće od ekipe GKS Katovice (0:4).

Navijači su upali na trening želeći da razgovaraju sa prvim trenerom i igračima. Međutim, nije se sve završilo samo na razgovoru. Aleksandar Hackijevič dobio je nekoliko udaraca u lice. Klub je potvrdio incident i objavio da će trener iz Belorusije uskoro napustiti klub.

Kako pišu poljski mediji, uprava kluba Zaglebje Sosnovijec bila je besna na trenera posle njegove šokantne izjave i poraza od Katovica. Naime, Belorus je na konferenciji za medije rekao da nije odgovoran za poraz, jer su fudbaleri sami odlučili kako će da igraju, ne želeći da poslušaju njegove savete.

- Šta god rekao, to će izgledati kao izgovor. Posle meča protiv Lehije razgovarao sam sa timom i mogu reći da ne snosim krivicu za loš rezultat. Pre meča, razgovaralo o sastavu i igrači su sami postavili svoju strategiju za igru - rekao je Hackijevič.

Poljski mediji konstatuju da je trener iz Belorusije svojim neodmerenim izjavama navukao gnev čelnika kluba. Kako pišu, od "Zaglebja je napravio klub za podmseh". Malo je reći da je Belorus izgubio svoju svlačionicu. Aleksandar Hackijevič je bivši, uskoro će dobiti otkaz. Ostavku je podneo i prvi čovek kluba Arkadijus Aleksander. Novi trener biće Marek Saganovski.

Inače, Aleksandar Hackijevič bio je žestoki kritičar Specijalne vojne operacije Rusije i Ukrajini, kao i predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka. Rusiju i grad Volgograd u kojem je radio kao trener Rotora često je nazivao "mračnim".

Kurir sport/Sport.pl

00:29

VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track