POBEDA ZA PRODOR U PLEJ – OF: Napredak dočekuje Javor iz Ivanjice
Foto: FK Napredak

Super liga Srbije

POBEDA ZA PRODOR U PLEJ – OF: Napredak dočekuje Javor iz Ivanjice

Fudbal -

Napredak u četvrtak dočekuje Javor iz Ivanjice, u 17 sati na stadionu “Mladost”. Pobeda u ovom meču bi Čarapane prilbližila plej of zoni u Super ligi Srbije.

-Pre svega, veliki respekt za Javor. To je organizovan klub na svim nivoima i ima veliki kvalitet u igračkom kadru. Sigurno je da ekipa Javora zaslužuje više od 28 bodova i tog 13. mesta. U pitanju je kompaktna i agresivna ekipa, pogotovo u tom srednjem i niskom bloku, što im daje prostor za brze tranzicije, sa ogromnim potencijalom u napadu, sa Stjuartom, Bosićem, Gojkovićem. To su momci, koji mogu da naprave problem svakom protivniku. Sa druge strane, svesni smo šta utakmica može da nam donese, da odredi dalji pravac u kom ćemo da idemo. Težićemo da usmerimo igru onako kako želimo, da budemo istrajni u našoj ideji i da donosimo dobre odluke. Sigurno da će biti određenih modifikacija, ali principi igre ostaju isti, izjavio je Branko Savić, asistent šefa stručnog štaba.

U ekipu se vraća Nikola Vukajlović, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona, ali iz istog razloga neće biti Stefana Jovanovića. Ostali, izuzev već duže povređenih Đekovića i Labana, su zdravi i spremni za novi prvenstveni izazov.

-Nama je Javor generalno neugodan protivnik i respektujemo ih, kao i svakog drugog rivala, nema tu odstupanja. Oni će doći ovde da se bore za svoje ciljeve, a mi ćemo se boriti za naše. Spremni smo, motivisani, fokusirani. Imao tri utakmice do plej – ofa i plej – auta, a nadamo se da ćemo biti u plej – ofu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer njihova podrška nam je mnogo značila na prethodnim utakmicama, optimista je kapiten tima Uroš Ljubomirac.

Ž. Milenković / Kurir sport

Bonus video:

00:25

bakljada delija posle gola na 172. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track