LEVERKUZEN STAVIO RUKE NA SALATARU - NOVI KOŠMAR BAJERNA: Bajer bolji od Union Berlina, preokret Hajdenhajma protiv Bavaraca
Foto: Sebastian Räppold/Matthias Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

BUNDESLIGA

LEVERKUZEN STAVIO RUKE NA SALATARU - NOVI KOŠMAR BAJERNA: Bajer bolji od Union Berlina, preokret Hajdenhajma protiv Bavaraca

Fudbal -

Fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su danas u gostima Union Berlin sa 1:0, u utakmici 28. kola nemačke Bundeslige.

Jedini gol na meču postigao je Florijan Virc sa penala u osmom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu.

Prethodno je Union Berlin, u trećem minutu nadoknade, ostao sa igračem manje na terenu pošto je Robin Gosens dobio drugi žuti karton.

Bajer je ovom pobedom napravio još jedan korak ka osvajanju titule šampiona, pošto sada ima 76 bodova, čak 16 više od minhenskog Bajerna koji je danas u gostima izgubio od Hajdenhajma sa 3:2.

Bajern je posle prvog poluvremena imao prednost od 2:0, golovima Harija Kejna u 38. i Serža Gnabrija u 45. minutu, ali je domaći tim u nastavku preokrenuo rezultat. Strelci za Hajdenhajm bili su Kevin Sesa u 50. i Tim Klajndinst u 51. i 79. minutu.

Ovom pobedom, Hajdenhajm se popeo na desetu poziciju na kojoj ima 33 boda.

Fudbaleri Lajpciga su u gostima savladali Frajburg sa 4:1 i sada su četvrti na tabeli sa 53 boda.

Lajpcig je pitanje pobednika na ovom meču rešio u prvom poluvremenu posle kojeg je imao 3:0, golovima Amadua Ajdare u drugom i Loisa Opende u 18. i 44. minutu. Benjamin Šeško je u 54. minutu povisio na 4:0, a konačan rezultat postavio je Vinčenco Grifo pet minuta kasnije.

U utakmicama na začelju tabele, Majnc je na svom terenu bio ubedljiv protiv Darmštata sa 4:0, dok je Keln golovima u 91. i 92. minutu stigao do važne pobede protiv Bohuma od 2:1.

Bohum je na 15. mestu na tabeli sa 26 bodova, tri manje na 16. poziciji ima Majnc, Keln je pretposlednji sa 22 boda, a Darmštat poslednji sa 14.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track