DINAMO SKUPO PLATIO POZIV MODRIĆU: Originalan potez Zagrepčana ispraznio kasu hrvatskog velikana!
Foto: Alfaqui/ABACA / Abaca Press / Profimedia

otkriveno

DINAMO SKUPO PLATIO POZIV MODRIĆU: Originalan potez Zagrepčana ispraznio kasu hrvatskog velikana!

Fudbal -

Dinamo Zagreb je na vrlo originalan način je izneo ponudu ikoni hrvatskog fudbala Luki Modriću da se vrati u klub.

Dinamo je platio oglas u najtiražnijem sportskom listu u Španiji, madridskoj Marki, koji je objavljen preko cele treće strane gradskog izdanja i na šestoj strani nacionalnog izdanja tog dnevnog lista. "Imalo bi smisla", ispisano je na oglasu preko plavog dresa Dinama na kojem je utisnuta Modrićeva desetka.

Mnogi su oduševljeni ovakvim potezom, a hrvatski mediji su u međuvremenu otkrili koliko je Zagrepčane koštala realizacija ove ideje.

Kako se može videti u cenovniku Marke za oglašavanje, zakup čitave desne stranice u madridskom izdanju novina košta 17.971 evro, dok je zakup stranice u nacionalnom izdanju vredan 37.595 evra. Kad se to sabere dobije se cena od 55.556 evra, koju je Dinamo platio. Hrvatski mediji su saznali da je hrvatski klub platio nešto malo ispod pomenude sume jer je dobio popust od španskog lista. U pitanju je, dakle, veliki novac za ovakvu egzibiciju ali ono što je sigurno postignut je željeni odjek u sportskoj javnosti.

Marka u svom tekstu o Modriću navodi i da je dobio unosne ponude iz Saudijske Arabije i Amerike, no nije ih prihvatio kako bi igrao u Realu. Kapitanu hrvatske reprezentacije, koji će u septembru napuniti 39 godina, ovog leta ističe ugovor s Realom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track