MIHIN NASLEDNIK POSTAJE VLAHOVIĆEV TRENER? Pokušao je da pokrene REVOLUCIJU u fudbalu NIKAD VIĐENOM formacijom, sada pravi ČUDA!
Foto: Michele Nucci / LaPresse / Profimedia

zanimljiv lik

MIHIN NASLEDNIK POSTAJE VLAHOVIĆEV TRENER? Pokušao je da pokrene REVOLUCIJU u fudbalu NIKAD VIĐENOM formacijom, sada pravi ČUDA!

Fudbal -

Juventus je pobedio Fiorentinu 1:0 (1:0) i sedam kola pre kraja je treći na tabeli. Gotovo sigurno će naredne sezone opet igrati Ligu šampiona, što je bio cilj, ali sve je izvesnije da to neće biti sa trenerom Masimilijanom Alegrijem. Već dugo kritikovani trener "stare dame" popravio je rezultate ove sezone, ali ne i igru svog tima koja se smučila navijačima. Tako je protiv Fiorentine njegov tim imao posed od 25 odsto, a u drugom poluvremenu to je bilo tek 16%!

Alegri se branio da fudbal "igraju dva tima i da je teško imati sto odsto posed lopte", gurajući pod tepih činjenicu da su za čitavo poluvreme njegovi igrači razmenili četrdesetak dodavanja, igrajući iza lopte protiv Fiorentine. Takav fudbal rukovodstvo više ne želi da gleda i zato je veoma izvesno da će Alegri dobiti otkaz na kraju sezone, godinu dana pred istek ugovora.

Njega bi trebalo da nasledi bivši reprezentativac Italije Tijago Mota koji ove sezone pravi čuda sa Bolonjom. Rođeni Brazilac je preuzeo Bolonju od Siniše Mihajlovića i podigao je ekipu na viši nivo, tako da su trenutno na četvrtom mestu na tabeli koje vodi u Ligu šampiona. Igraju dopadljiv fudbal, doduše ne u formaciji 2-7-2 kojom je privukao pažnju kada je postajao trener, a od tada je prešao veliki put.

Tijago Mota
foto: Agostino Gemito/IPA Sport / ipa- / imago sportfotodienst / Profimedia

Talentovani trener je navodno postigao načelni dogovor sa Juventusom i preuzeće klub od leta, dok je prethodno vodio omladince Pari Sen Žermena, potom Đenovu, Speciju i sada Bolonju. U igračkoj karijeri bio je član Barselone, Atletika, Đenove, Intera (sa kojim je osvojio tripletu kod Murinja) i Pari Sen Žermena.

Videćemo kako će se Dušan Vlahović uklopiti u njegov sistem, pošto je sve jasnije da mu ne odgovara konstantno "rvanje" sa protivničkim fudbalerima da bi došao do dve-tri lopte po utakmici.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track