SRBI U POHODU NA PEHARE! Goreće u Milanu, udariće Jović na Svilara! Živković u Belgiji, a kapitena "Orlova" čeka vruće gostovanje!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

borba

SRBI U POHODU NA PEHARE! Goreće u Milanu, udariće Jović na Svilara! Živković u Belgiji, a kapitena "Orlova" čeka vruće gostovanje!

Fudbal -

Pored Lige šampiona koja je najjače evropsko takmičenje, večeras se utakmicama četvrtfinala vraćaju i Liga Evrope i Liga Konferencije. Ljubitelji fudbala u Srbiji će sa velikom pažnjom pratiti duele u kojima ima srpskih igrača koji sa svojim timovima žele da dođu do najvišeg mesta.

U Ligi Evrope ostalo je najboljih osam ekipa, a neki od klubova bi bez problema našli mesto i u nokaut-fazi Lige šampiona. Derbi večeri je u Milanu gde istoimeni klub dočekuje Romu. Ujedno ovo je i srpski derbi, jer za "rosonere" nastupa srpski reprezentativac Luka Jović, dok za "vučicu" brani Mile Svilar.

Luka Jović
foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je reč o Ligi Konferencije tu ima više Srba. Najzanimljiviji meč je grčko-turski derbi Olimpijakos - Fenerbahče. Mečevi timova iz ove dve države uvek privlače veliku pažnju, a tako će biti i sada kada istanbulski velikan istrči na "Jorgos Karaiskakis". Kapiten Srbije Dušan Tadić će sa turskim klubom pokušati da ode u polufinale trećeg po redu evropskog takmičenja.

Pored njega tu ambiciju imaće i Nikola Milenković koji će sa Fjorentinom pokušati da poboljša rezultat od prošle godine kada je poražen u finalu od Vest Hema. Prva prepreka na tom putu je gostovanje Viktoriji Plzenj koja je poznata kao izuzetno nezgodna ekipa. Pored njih tu je i Andrija Živković koji ove sezone igra fantastično i predvodi PAOK u pohodu na pehar ovog takmičenja.

Aleksander Čeferin, Liga konferencije
foto: EPA

Solunski crno-beli gostuju Brižu u Belgiji i neće im biti lako na mestu gde se i mnoge bolje ekipe nisu naigrale. Olakšavajuća okolnost je što će se revanš igrati na "Tumbi" pa nema sumnje da grčki ima šta da očekuje od ovog dvomeča.

Svakako da su najbolje ekipe došle do ove faze pa nema sumnje da nas očekuje kvalitetan fudbal i mnoštvo lepih poteza.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track