DŽEKO JEDNIM POTEZOM NA UTAKMICI IZAZVAO HAOS IZMEĐU DVE NACIJE! Grci pobesneli zbog PROVOKACIJE, a u Turskoj ga veličaju! (FOTO)
Foto: EPA/ERDEM SAHIN

ZNAO ŠTA RADI

DŽEKO JEDNIM POTEZOM NA UTAKMICI IZAZVAO HAOS IZMEĐU DVE NACIJE! Grci pobesneli zbog PROVOKACIJE, a u Turskoj ga veličaju! (FOTO)

Fudbal -

Kapiten Fenerbahčea i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, izazvao je burne reakcije navijača Olimpijakosa i velikog dela Grčke jednim gestom na utakmici Lige konferencija.

U prvom meču četvrtfinala ovog evropskog takmičenja Fenerbahče je kao gost na stadionu Jorgos Karaiskakis poražen rezultatom 3:2, nakon što je imao tri gola zaostatka.

Olimpijakos je golovima Kostasa Fortunisa i Stevana Jovetića na poluvremenu imao 2:0, a do trećeg pogotka je stigao u 57. minutu preko Čikinja.

Kapiten Srbije, Dušan Tadić, sa bele tačke je u 68. minutu smanjio zaostatak turskog tima, a konačan rezultat je šest minuta kasnije postavio Irfan Kahveči.

Tridesetosmogodišnji Džeko je ove sezone bio strelac 23 puta na 39 utakmica u svim takmičenjima, ali u prestonici Atine nije došao do gola. Ipak, jednim porezom je uspeo da iznervira navijače.

U prvom poluvremenu je dobio glasne zvižduke nakon što je prigovorio sudiji i tražio faul, a odlučio je da se "osveti" navijačima tako što je pokazao na zastavu Turske koja se nalazi na dresu Fenerbahčea.

Sporni gest Džeka
Sporni gest Džekafoto: Stefanos Kyriazis / AFP / Profimedia

Tako je isprovocirao navijače koji su utakmicu gledali sa stadiona iz grčke luke Pirej, ali i brojne Grke koji su ovakav gest komentarisali na grčkim portalima i društvenim mrežama.

Sa druge strane navijači Fenerbahčea su oduševljeni gestom iskusnog centarfora.

Ono što je uradio Džeko, ponovio je Kahveči, nakon što je postigao gol za 3:2.

Kurir sport/sportdog.gr

Bonus video:

00:15

ŽENA FUDBALERA IMA 3 DECE, A STIŽE SVE: Amra Džeko pokazala kako VEŽBA kada su joj tu MALIŠANI! HIT SNIMAK (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track