OTIŠLO JE MOJE ZLATNO PERO: Ćerka Marina se potresnom porukom oprostila od oca
Foto: Instagram

Emotivne reči

OTIŠLO JE MOJE ZLATNO PERO: Ćerka Marina se potresnom porukom oprostila od oca

Fudbal -

Jovan Ciga Sekulić (71), jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih sportskih novinara, napustio nas je ovog petka.

Vest je potresla mnoge kolege i mnoge iz sveta sporta, a svakako njegove najbliže.

Potresnom porukom od oca se oprostila Marina Sekulić, takođe poznata sportska novinarka.

"Otišlo je moje zlatno pero! Tata, ne znam da li sam dovoljno puta rekla koliko sam ponosna na tebe i koliko te volim ali sada ti mogu reći da više ništa neće biti isto. Ni Zvezdina titula, ni Arsenalova borba za šampiona Engleske, ni fudbal, pa ni Evropsko koje nadolazi, a ponajmanje igranje tiketa onako kako si ti voleo, i da znaš tu negde usput, tvoj Jameson sam zamrzela... Ali zato ću pamtiti sve što si učinio (ne samo za mene) već za svakoga koga si ikada upoznao, i ne samo za prijatelje već i (sećam se) za nepoznatog taksistu koji je rekao da mu klinac igra fudbal a ti rešio da ga “poguraš”! Uvek si svima pomagao i ne mogu ti opisati koliko me ljudi zove i iskreno pate što te više neće videti na platou, tu na naśem Vračaru, tu u našem Beogradu koji si toliko voleo! Pamtim sva tvoja putovanja sa kojih si se vraćao sa tri kofera puna garderobe za tvoje devojke i pun utisaka sa svake utakmice, prvenstva, Olimpijade a onda nešto kasnije, pamtim svaki izlazak sa tobom jer smo svi uživali slušajući tvoje anegdote pa čak i kada si nam ponavljao iste dogodovštine a mi te hipnotisano slušali a neretko ti i zavideli! Iako mi fališ za sve što sledi, tešim se činjenicom da si imao buran i lep život i da nije ostalo ništa da probaš, za čim da žališ i što nisi ostvario! Gledam tvoje nagrade i razmišljam kako te niko nikad neće stići. Gledam ko sve zove i čak mi je i teško da se javim. Boli nas sve što te nema ali neretko mi kažu da sad moram da osvetlam tvoje ime i prezime i ono što si mi ostavio u amanet i obećavam ti da te neću izneveriti! Verovatno nikada neću biti kao ti ali ću biti ponosna jer sam imala takvog ćaleta! Čuveni Cigo, voli te tvoja porodica, mama i ja najviśe ali i ceo region. Ostavio si traga gde god si se pojavio i sada počivaj u miru a ja ću se već nekako snaći".

Jovan je rođen 18. avgusta 1953. godine u Beogradu, a novinarstvom je počeo da se bavi 1974. godine.

U profesionalne vode ušao je 1. januara 1977. godine, a njegov fokus je bio na fudbalu. Takođe treba navesti da je radio i kao tehnički direktor u mnogim beogradskim fudbalskim klubovima.

Sekulić je tokom bogate karijere radio je u dnevnom listu Sport, Blic, Glas janovsti, a bio je i glavni urednik mesečne revije Fudbal od 1996. do 1999. godine.

Poslednjih 20 godina svoje karijere radio je u Večernjim novostima, gde je bio urednik sportske rubrike skoro čitavu deceniju, a obavljao je i poslove pomoćnika glavnog urednika Večernjih novosti.

Kurir sport

Bonus video:

00:41

koreografija delija na 172. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track