NESTVARNA VEST ODUŠEVILA SVET! LEGENDARNI FUDBALER SE VRAĆA NA TEREN! Potpisao profesionalni ugovor sa 58 godina da bi ispunio san
Foto: Profimedia

CAR!

NESTVARNA VEST ODUŠEVILA SVET! LEGENDARNI FUDBALER SE VRAĆA NA TEREN! Potpisao profesionalni ugovor sa 58 godina da bi ispunio san

Fudbal -

Legendarni brazilski fudbaler, Romario, odlučio je da se vrati profesionalnom fudbalu sa svojih 58 godina.

Jedan od najboljih golgetera svih vremena je u penziji od 2009. godine, a sada će se vratiti na teren i zagiraće u dresu kluba čiji je predsednik.

Radi se o brazilskom niželigašu, njegovom omiljenom klubu, a odluku da ponovo zaigra profesionalni fudbal doneo je kako bi ispunio svoju veliku želju.

"Da razjasnim, ne vraćam se da bih se takmičio u prvenstvu, već da bih odigrao nekoliko utakmica za moj omiljeni tim. Takođe, ispuniću još jedan san - igraću sa sinom", poručio je Romario koji je, navodno, potpisao ugovor po kojem će primati minimalac, a svaku svoju platu će donirati nazad klubu.

Njegov naslednik, Romarinjo, ima 30 godina i karijeru koja ne može da se poredi sa očevom. Svakako će biti zanimljivo videti ih zajedno na terenu.

Romario, koji je ostao u odličnom fizičkom stanju godinama nakon završetka karijere, ostavio je veliki trag u gotovo svakom klubu za koji je igrao, a promenio ih je puno tokom karijere.

Najviše se pamte njegove partije iz PSV-a i Barselone. Igrao je u Španiji još za Valensiju, u Brazilu je oblačio dresove nekoliko klubova, a igrao je još za katarski Al Sad, Majami u MLS i Adelejd u Australiji.

Romario
foto: Profimedia

Za reprezentaciju Brazila je na 71 utakmici postigao 55 golova.

Tokom karijere je, pored brojnih individualnih nagrada, osvojio titulu prvaka sveta (1994.), Kup Konfederacija (1997.), prvenstvo Španije (1994.), prvenstvo Holandije (tri puta), Kup i Superkup Holandije (pet puta), prvenstvo Brazila (2000.).

Kurir sport/Marka

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track