ZVEZDA ZARADILA ČETIRI PUTA VIŠE NOVCA OD PARTIZANA: Evo za koliko miliona evra crveno-beli imaju veći prihod od komšija!
Foto: Starsport©

ozbiljna brojka

ZVEZDA ZARADILA ČETIRI PUTA VIŠE NOVCA OD PARTIZANA: Evo za koliko miliona evra crveno-beli imaju veći prihod od komšija!

Fudbal -

FK Crvena zvezda inkasirala je četiri puta više novca od FK Partizan u prethodnoj 2023. godini.

Crvena zvezda
foto: www.crvenazvezdafk.com

Dva najveća fudbalska kluba u Srbiji dostavila su finansijske izveštaje Agenciji za privredne registre, gde su upoređeni prihodi iz kategorije prodaje robe i usluga tokom 2023. godine. Crvena zvezda je u toj knjigovodstvenoj kategoriji ostvarila u prošloj godini prihod od 2.657.146.000 dinara, što je oko 22,7 miliona evra.

Partizan je u istim stavkama knjiženja u 2023. godini došao do prihoda od 639.163.000 dinara (oko 5,4 miliona evra). U kategoriji prodaje robe i proizvoda i usluga navedeni su prilivi novca na osnovu prava registracije igrača u inostranstvu i zmelji, sponzorskih ugovora, ulaznica od UEFA takmičenja, pretplatnih karata, TV prava…

Crvena zvezda, Crvena zvezda prihod 2023.
foto: Printskrin

U svim kategorijama Crvena zvezde je tokom 2023. godine više prihodovala od Partizana. Kad su u pitanju ugovori o sponzorstvima, Crvena zvezda je skoro duplo više inkasirala od Partizana. Crno-beli su dobili oko 3,5 miliona evra, komšije iz Ljutice Bogdana oko 6.800.000.

Blizu šest miliona evra Crvena zvezda je imala u 2023. godini od generalnog sponzora „Gasproma“, što je za 30 odsto više u odnosu na 2022. Od ulaznica za UEFA takmičenja Crvena zvezda je inkasirala oko tri miliona evra, a od prodatih pretplatnih karata još milion i po.

Partizan, Partizan prihod 2023.
foto: Printskrin

Partizan je u tim kategorijama imao jako skroman prihod jer nije bio u grupi UEFA takmičenja, svega oko 70.000 evra dobio je na osnovu prodaje pretplatnih ulaznica. Višestruko veći prihod Crvena zvezda je imala od TV prava u odnosu na Partizan. Crno-beli su dobili po tom osnovu oko 200.000 evra, a crveno-beli nešto više od milion evra.

I u kategoriji ostali poslovni prihodi, koja uključuje zaradu od UEFA i FIFA nagrada, zakupa poslovnog prostora i još nekoliko stavki gde su i donacije, Crvena zvezda takođe ima četiri puta veće inkasiranje od Partizana.

Kurir sport/Sportklub

00:29

Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track