KRAJ JEDNE ERE: Najskuplji trener odlazi iz kluba posle kraha u Ligi šampiona? Ove brojke su neverovatne!
Foto: Revierfoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Loša sezona

KRAJ JEDNE ERE: Najskuplji trener odlazi iz kluba posle kraha u Ligi šampiona? Ove brojke su neverovatne!

Fudbal -

Pobeda u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona od 2:1 davala je Atletiku velike šanse da se preko Borusije plasira među četiri najbolja tima na Starom kontinentu.

Madriđani su uspeli da nadoknade 0:2 u Dortmundu i steknu rezultat za prolaz, ali su primili još dva gola i neslavno završili učešće.

Samim tim postavlja se pitanje da li je ovo kraj ere Dijega Simeonea, najplaćenijeg trenera, u Atletiku?

Njegov tim ove sezone izgleda neprepoznatljivo. Za razliku od prethodnih sezona kada je Atletiko bio prepoznatljiv po granitnoj odbrani, ove sezone više liči na "švajcarski sir". Atletiko je četvrti tim u pet najjačih evropskih liga po broju primljenih golova.

Luton je "lider" sa 41 golom, Šefild junajted je primio 40 golova, a Salernitana 38. Posle njih sledi Atletiko sa 36 golova.

Svakako, u ovakvim situacijama golmani su prvi na udaru. Ni Jan Oblak nije izuzetak. Oblak bi mogao da postavi neslavan rekord kada je klub u pitanju. Samo dvojica golmana su u poslednjih četvrt veka primili više golova u jednoj sezoni. David de Hea je u sezoni 2010/11 primio 65 golova, a Molina 199/00 64. Oblak je trenutno na 61 primljenom golu i velike su šanse da obori neslavni rekord.

Ni to nije sve. Atletiko je na poslednjih 11 uzastopnih utakmica primio bar po jedan gol, što je najduži niz u eri Dijega Simeonea.

Da li će Argentinac i posle ove sezone, u kojoj trenutno Atletiko zauzima tek četvrto mesto, i predstoji mu borba za mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne godine, ostati trener kluba, pokazaće se vrlo brzo.

Kurir sport

Bonus video:

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track