SRPSKI ZET OTKRIO KROZ KAKAV PAKAO JE PROŠAO Švajnštajger šokirao sve pričom kako ga je Murinjo mučio: Bio mi je rođendan, a on...
Foto: Screenshot

Užasna životna priča

SRPSKI ZET OTKRIO KROZ KAKAV PAKAO JE PROŠAO Švajnštajger šokirao sve pričom kako ga je Murinjo mučio: Bio mi je rođendan, a on...

Fudbal -

Srpski zet Bastijan Švajnštajger ostavio je svet fudbala u šoku.

Bivši nemački fudbaler je gostovao u podkastu kod Gerija Nevila i tom prilikom ispričao nepoznate detalje iz perioda kada je nosio dres Mančester junajteda. Otkrio je kako ga je trener "Crvenih đavola" Žoze Murinjo šikanirao i terao da trenira sa klincima u timu, kako bi ga dodatno ponizio.

Švajnštajger je na Old traford stigao u leto 2015. godine kao svetski prvak sa Nemačkom. Međutim, povreda kolena ga je te sezone odvojila od većeg broja utakmica. Uspeo je da se oporavi i zaigra za svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu naredne godine.

Kada se vratio u klub, umesto Luja van Gala za trenera je došao Žoze Murinjo.

I tu kreće pakao za srpskog zeta. Nemac nije bio po ukusu Murinja, što pokazuje i podatak da je samo jednu utakmicu počeo od prvog minuta.

Švajnštajger je otkrio kako ga je Murinjo već prvog dana oterao iz svlačionice.

"Bio mi je rođendan, došao sam na prvi dan priprema, ali mi je Džon Murtaf rekao da ne mogu da uđem u svlačionicu i da je to trener tako naredio".

"Bez upozorenja?", pitao je šokirani Nevil.

"Da, ništa nije bilo pre toga. Samo mi je to rekao. Nije mi bilo lako da čujem to", kazao je Bastijan.

Priznao je da još uvek nema pojma zašto mu to sve u oči nije rekao upravo Murinjo.

"Mogao je da dođe i da mi kaže da postoji neki problem ili mi jednostavno objasni na neki normalan način. Bio sam u svlačionici sa omladincima, trenirao sam sa klincima do 16 godina. Svima je bilo jasno šta sve to znači", rekao je Bastijan Švajnštajger.

Nemac se, srećom, nije dugo zadržao na Old trafordu. Već u martu 2017. godine je prešao u Čikago i igrao MLS ligu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track