MARTINEZ KAO NEKADA STOJKOVIĆ! Argentinac dobio dva žuta kartona, a NIJE ISKLJUČEN: Obojicu je spasilo jedno MALO POZNATO PRAVILO!
Foto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia, Starsport

zanimljivo

MARTINEZ KAO NEKADA STOJKOVIĆ! Argentinac dobio dva žuta kartona, a NIJE ISKLJUČEN: Obojicu je spasilo jedno MALO POZNATO PRAVILO!

Fudbal -

Argentinski golman Emilijano Dibu Martinez (31) heroj je pobede Aston Vile protiv Lila u četvrtfinalu Konferencijske lige. Njegov tim je na penale izbacio Francuze posle rezultata 3:3 u dvomeču, a u jedanaestercima im je čuvar mreže iz Mar del Plate ponovo postao noćna mora, kao i na Svetskom prvenstvu u Kataru pre godinu i po.

Mnoge je zbunilo to što je Martinez ostao na terenu iako mu je sudija iz Slovačke Ivan Kružliak pokazao dva žuta kartona. Prvi je dobio u toku igre, a drugi u toku izvođenja jedanaesteraca, zbog čega je ostao u igri. Temperamentni Argentinac "utišavao" je publiku posle prvog odbranjenog penala i za to je kažnjen žutim, koji u tom slučaju nije bio isključujući jer prema pravilima igrač koji dobije žuti karton u toku igre i u toku penal-serija ne zarađuje i direktno isključenje.

Na taj način, Martinez je ponovo postao heroj protiv Francuza, mada nije jedini čije će ime navijači Vile klicati ovog četvrtka. Pri Lilovom vođstvu 2:0, na stadionu na kojem će košarkaška reprezentacija Srbije igrati Olimpijske igre, heroj je postao poljski fudbaler, Met Keš. On je u 87. minutu dao gol za Engleze i odveo dvomeč u produžetak, u kojem nije bilo golova, pa se pristupilo jedanaestercima. Dibu Martinez odbranio je u prvoj seriji posle udarca Nabila Bentaleba, a onda i u petoj, kada je šutirao Benžamin Andre. Pogledajte:

Ako se vratimo malo u prošlost, sličnoj sceni prisustvovali smo i u finalu Kupa Srbije 2021. godine. Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana završen je bez golova, pogodaka nije bilo ni posle produžetaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Čuvar mreže Partizana, Vladimir Stojković, zaradio je žuti karton već u 15. minutu, a onda je u penal seriji naseo na provokaciju Nikole Krstovića zbog čega je dobio novu javnu opomenu.

FSS
foto: Printscreen / FSS

Mnogi su ostali u čudu što Stojković nije isključen, ali je njega tada spasilo pravilo koje je i Martineza sinoć ostavilo u igri. Ipak, Stojković nije bio heroj ove penal serije, Zvezda je osvojila Kup, a scena sa Nikolom Krstovićem se i danas prepričava.

Podsetimo, Aston Vila će u polufinalu igrati protiv Fenerbahčea ili Olimpijakosa, dok će u drugom polufinalu Fiorentina dočekati pobednika dvomeča Briž - PAOK.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track