DA SE NAJEŽIŠ! Legendarnom treneru ostalo još MANJE OD GODINU DANA ŽIVOTA, navijači mu dokazali da će ostati BESMRTAN! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Twitter / footballjoe

au

DA SE NAJEŽIŠ! Legendarnom treneru ostalo još MANJE OD GODINU DANA ŽIVOTA, navijači mu dokazali da će ostati BESMRTAN! (VIDEO)

Fudbal -

"Znam da u najboljem slučaju imam godinu dana, možda čak i manje", rekao je Sven Goran Erikson u januaru kada je otkrio da mu je dijagnostifikovan rak. Nastavio je borbu, a sada je svet obišla slika sa meča IFK Geteborga, tima koji je pre tačno 42 godine Erikson vodio do trofeja u Evropi!

Sada to deluje nemoguće, ali 1982. godine je sa Eriksonom na klupi Geteborg sa timom sastavljenim samo od domaćih igrača uspeo da osvoji Kup UEFA. U finalu su igrali sa Hamburgom koji je pre toga sa mnogo muke eliminisao Radnički iz Niša. Kući su pobedili 1:0, a u gostima čak 3:0 i to je bio prvi od dva Kupa UEFA koje su uzeli.

Navijači to nikada nisu zaboravili jednom od najvećih švedskih trenera ikada, a sada je uz pomoć ljudi iz kluba izašao na teren. Nesiguran na nogama, oči su mu bile pune suza kada je pun stadion zapevao pesmu posvećenu njemu i kada je na tribini video svoju sliku! Pogledajte ovu dirljivu scenu kojom su navijači Geteborga dokazali Eriksenu da će ostati besmrtan:

"Svi mogu da vide da imam bolest koja nije dobra, svi pretpostavljaju da je to rak, i jeste. Moram da se borim što duže. Znam da u najboljem slučaju imam oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Mislim da doktori koje imam ne mogu biti potpuno sigurni. Bolje je ne razmišljati o tome. Morate prevariti svoj mozak. Mogao bih stalno razmišljati o tome i sedeti kod kuće, biti jadan i misliti da nemam sreće i tako dalje. Lako je završiti u toj poziciji. Ali ne, vidi pozitivne strane stvari i ne zatrpavaj se neuspesima, jer je ovo, naravno, najveći neuspeh od svih njih", rekao je nedavno Sven Goran Erikson.

Njemu se nakon toga ispunila i velika želja, pošto je govorio da mu je žao što nikada nije vodio ovaj klub. Preuzeo je tim legendi Liverpula protiv Ajaksa i čuo "You'll Never Walk Alone" na "Enfildu". "Plakao sam kada sam čuo himnu. Što se meča tiče Džerard je bio gazda na terenu i dan-danas je tako. Bili smo bolji tim, tako da smatram da smo zasluženo pobedili. Rezultat nije bitan zaista, svi su pobednici, a najbolji igrač utakmice je publika. Većina ovih igrača pokazala je da može još da igra fudbal."

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track