ŠEST GODINA SU SVI ČEKALI OVO, A ONDA SMO DOBILI ŠOU I SKANDAL! Kontroverzna odluka bacila senku na NAJVEĆI DERBI na svetu! VIDEO
Foto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

SUPERKLASIKO

ŠEST GODINA SU SVI ČEKALI OVO, A ONDA SMO DOBILI ŠOU I SKANDAL! Kontroverzna odluka bacila senku na NAJVEĆI DERBI na svetu! VIDEO

Fudbal -

Po mišljenju mnogih, najveći derbi na svetu, opravdao je očekivanja, a Boka Juniors je posle preokreta izbacila River Plate iz argentinskog Liga kupa.

Boka je do polufinala ovog takmičenja stigla pobedom rezultatom 3:2, uz puno uzbuđenja tokom meča.

Utakmica je odigrana u Kordobi, 700 kilometara daleko od Buenos Ajresa, matičnog grada dva velikana i prvi put posle šest godina Superklasiko je odigran pred navijačima obe ekipe.

Boka Juniors, River Plate
foto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

Migel Borha je doneo prednost Riverovim pristalicama u 10. minutu, a u poslednjim trenucima prvog dela Migel Merentijel je postigao izjednačujući gol.

Za preokret se pobrinuo čuveni Urugvajac Edinson Kavani, koji je u 62. minutu bio strelac pogotka za 2:1, a Merentijel je pet minuta kasnije povisio prednost Boke na 3:1.

Konačan rezultat je postavio Paulo Dijaz u 97. minutu, nakon čega nije bilo dovoljno vremena za još jedan pogodak.

Nakon utakmice puno je reči o situaciji sa početka drugog poluvremena kada je priznat gol Rivera, ali ubrzo i poništen nakon intervencije iz VAR sobe.

U Liga kupu Argentine se ne koristi gol tehnologija, pa su sudije morale da pregeldaju snimak iz nekoliko uglova kako bi procenili da li je lopta prešla liniju.

Na kraju je doneta odluka da se gol poništi, iako nisu svi ubeđeni da je ona ispravna.

Podsetimo, slična situacija dogodila se i na El Klasiku u Madridu gde je Real pobedio Barselonu.

Kurir sport

Bonus video:

00:56

VAR ZA SIROTINJU Urnebesan snimak s malih fudbalskih terena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track