RADE BOGDANOVIĆ BLJUJE VATRU POSLE DERBIJA: Onaj nesrećnik Pavle Ilić - mlad, a mnogo POKVAREN! Doveden je da NAVLAČI I NAVUKAO JE
Foto: Screenshot

bez dlake na jeziku

RADE BOGDANOVIĆ BLJUJE VATRU POSLE DERBIJA: Onaj nesrećnik Pavle Ilić - mlad, a mnogo POKVAREN! Doveden je da NAVLAČI I NAVUKAO JE

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler, a danas poznati fudbalski analitičar, Rade Bogdanović, analizirao je dešavanja na 173. večitom derbiju.

Podsetimo, Zvezda je posle preokreta savladala Partizan rezultatom 3:2 i tako praktično overila novu šampionsku titulu u Superligi Srbije.

U svom prepoznatljivom stilu, otvoreno i bez uvijanja, Rade je u razgovoru za "Prvu TV", govorio o igri večitih, problemima u igri Zvezde i Partizana, ali i spornim odlukama koje su obeležile ovaj meč.

"Ovaj poslednji derbi bio je jako sličan onom prošlom, jako dinamičan, sadržajan, otvoren, bez preteranih taktičkih nadmudrivanja. Jedan derbi jako efikasan, sa dosta šansi", rekao je Bogdanović i osvrnuo se na igru Crvene zvezde:

"Dobra utakmica Crvene zvezde, vidi se tu da je trener Vladan Milojević dosta toga posložio u svom timu. Crvena zvezda je bila dosta bolja od Partizana, treba biti realan i reći to. Stvorila je dosta više šansi. Ona ima problem u toj završnici, ali eto opet je dala tri gola".

Na konstataciju novinara da je Partizan dosta napadao po desnoj strani, Bogdanović je rekao:

"Pa zato što ne postoje levi bekovi u Crvenoj zvezdi i Partizanu, to su najslabije karike u oba tima, nema ih ni u reprezentaciji. Nema bekova nigde, a nekad su se najlakše stvarali" rekao je Bogdanovi.

Prokomentarisao je Rade i igru crno-belih.

"Partizan je dobro otvorio meč. Sjajna šansa Baždara, nije bila dobra završnica, ali je posle postigao taj gol glavom. Partizan to uvek dobro otvori, a na kraju loše završi. Jedan tim koji nema dobar balans. Ima četvoricu u poslednjoj liniji od kojih trojica nisu po standardu Partizana. Ubitačan napad imaju za srpske i balkanske prilike, dobar vezni red, ali nema bodova, nema titula bez jake odbrane."

Na pitanje da li je iznenađen što Natho i Saldanja nisu bili starteri, Rade je odgovorio:

"Natho je već u godinama, ne znam zašto su mu produžili ugovor u tim godinama, ali dobro, to je njihova stvar. Saldanja je bio povređen, igraču treba ritam treninga, rada, a i ovi što su ga menjali znali su da ubodu".

Rade ističe da je odbrana najveći problem crno-belih

"Partizan ima samo problem odbrane, nisu dobro selektirali odbranu, nisu je dobro uigrali, jako puno golova primaju iz prekida, kroz pas, kroz igru. Ne možete praviti rezultat bez bedema ispred svog gola", smatra Bogdanović.

Na konstataciju voditelja da je izlazak Kastilja iz igre dodatno poremetio odbranu crno-belih, Rade je u svom stilu, kao iz topa ispalio:

"Ona je poremećena od početka prvenstva. Treba biti iskren... Poremećena od avgusta, onaj ko je selektirao je napravio grešku. Trojica od četvorice u zadnjoj liniji nemaju mesto u Partizanu" kaže Bogdanović.

Pavle Ilić
foto: Starsport©

Osvrnuo se Rade i na suđenje.

Podsetimo, Partizan je nakon derbija bio izuzetno besan na sudiju Pavla Ilića, crno-beli su zapretili da ozbiljno razmišljaju da ne izađu na teren u sredu protiv Zvezde u polufinalu Kupa.

"Partizan mora da igra, plaćeni su da igraju. Nepravde su bile i ranije, nepravde će biti, nepravde su i sad... Nekom sad, nekom kasnije. Fudbal se igra zbog navijača i oni moraju da igraju utakmicu. To je u nekom afektu rečeno, ali od toga nema ništa."

"Ja moram da kažem da je Crvena zvezda bolji tim od Partizana, ali isto tako moram da kažem... Kada je reč o prvom penalu, bio je sto posto", kaže Bogdanović i osvrće se na sporne detalje:

"Prelomni trenutak dogodio se u 90. minutu, kada je prvo utakmica produžena za 15 minuta pri rezultatu 2:1 za Partizan, što je nezapamćeno. Ajde da su navukli na 10, ali gde na 15", kaže Bogdanović i dodaje:

"Imamo VAR, imamo te tehnologije, ali uvek sam govorio čovek je najpokvarenije biće na kugli zemaljskoj i njegova je uvek poslednja, o ovaj sudija je ponovo pokazao da je pokvaren! Rekao sam na prošlom derbiju - mlad, a mnogo pokvaren. On je tu doveden da drži sve pod kontrolom i dobro navlači. Navukao je, ono je bio faul. Ja sam igrao špica i dobro znam šta se svira, a šta se ne svira. To je bio presudan momenat na utakmici koja je bila jako kvalitetna, dinamična, igrala se za publiku. Onda dođe tamo neki čuvar u zatvoru i pokvari sve. Mi danas pričamo o njemu nesrećniku, umesto da pričamo o nekim lepšim temama. Pri tom je dva puta delegiran uzastapno da sudi derbi", oštar je Bogdanović.

Pavle Ilić
foto: Starsport

Na kraju je izneo i svoja očekivanja pred okršaj večitih u polufinalu Kupa Srbije.

"Dva poslednja derbija bila su na dobrom nivou, lepo je videti taj ofanzivan fudbal", kaže Rade i dodaje:

"Što se tiče utakmice u sredu, ja očekujem da Crvena zvezda nazove FSS da odrede Pavla Ilića ponovo za sudiju, to bi bio vrhunac moći i sile koju imaju" poručio je Bogdanović.

Kurir sport/J.M

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - delije oterale igrače Crvene zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track