KATASTROFA ZA PIKSIJA - GUDELJ POKIDAO MENISKUS: Jedan od najstandarnijih reprezentativaca Srbiju zadobio TEŠKU POVREDU kolena!
Foto: Profimedia

LOŠE VESTI

KATASTROFA ZA PIKSIJA - GUDELJ POKIDAO MENISKUS: Jedan od najstandarnijih reprezentativaca Srbiju zadobio TEŠKU POVREDU kolena!

Fudbal -

Jedan od najstandardnijih reprezentativaca Srbije Nemanja Gudelj pokidao je meniskus levog kolena na utakmici svoje Sevilje protiv Majorke.

Ovo su jako loše vesti za reprezentaciju Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija, pošto je medicinski pregledi kojima je podvrgnut tokom dana pokazali su da je reč o kidanju dela meniskusa desnog kolena, suprotno od onog koje je već povređivao početkom aktuelne kalendarske godine.

Gudelj se tada odlučio za operaciju, te je morao na dvomesečnu pauzu. Ipak, da li će se i ovog puta odlučiti za istu metodu još nije poznato, jer će, kako se navodi u saopštenju andaluškog kluba, 'konačna prognoza zavisiti od vrste intervencije kojoj će fudbaler biti podvrgnut'.

Ukoliko se odluči za operaciju, Gudelj će propustiti ostatak klupske sezone, a pod pretpostavkom da mu oporavak potraje kao i prethodni propustiće i grupnu fazu Evropskog prvenstva.

Zbog specifičnog načina ishrane 32-godišnji defanzivac već godinama nije imao probleme sa mišićnim povredama, ali su pakleni ritam utakmica i činjenica da je Gudelj bio standardan kod svakog od trojice Seviljinih trenera u ovoj sezoni, nažalost, ostavili traga na kolenima...

Gudelj se na teren vratio sredinom marta i vrlo brzo se ponovo ustalio u prvih 11.

Njegova sposobnost da igra na više pozicija u timu od ogromne je važnosti i za Dragana Stojkovića. U prilog tome govori i podatak da je u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo odigrao 698 od 720 minuta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track