OSUĐEN ZBOG ŠVERCA KOKAINA I POKUŠAJA UBISTVA: Kontroverzni fudbaler čeka izručenje u Holandiju!
Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / Profimedia

nagrabusio

OSUĐEN ZBOG ŠVERCA KOKAINA I POKUŠAJA UBISTVA: Kontroverzni fudbaler čeka izručenje u Holandiju!

Fudbal -

Holandski fudbaler Kvinsi Promes biće saslušan iduće nedelje, kako bi se donela odluka da li će biti predat vlastima u Holandiji.

U Holandiji je raspisana poternica za Promesom, zbog optužbe za trgovinu kokainom, kao i odvojene optužbe vezane za ubod nožem člana porodice.

Bivši fudbaler Ajaksa i holandski reprezentativac, uhapšen je pre mesec dana na aerodromu u Dubaiju na osnovu optužbi tamošnjih vlasti i zato što se njegovo ime našlo na Interpolovoj listi poznatih begunaca.

Očekuje se da ročište za ekstradiciju počne 2. maja, javio je RTL.

Promes je bio u Dubaiju na trening kampu sa sadašnjim klubom, Spartakom iz Moskve, kada je priveden zbog saobraćajnog prekršaja.

Holandski TV kanal podseća da je Promes napustio mesto nesreće i da nije platio pričinjenu štetu. Prvo mu je bilo dozvoljeno da sačeka saslušanje za ekstradiciju na slobodi, ali je prošlog meseca ponovo vraćen u pritvor.

Promes je u februaru osuđen na šest godina zatvora zbog umešanosti u međunarodnu trgovinu drogom, a prethodno mu je izrečena kazna od godinu i po dana zbog pokušaja ubistva rođaka.On je uložio žalbu na oba slučaja.

Apelacioni sud u Amsterdamu održaće 20. septembra statusnu raspravu u vezi sa okrivljenim

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track