NIJE SVE U MILIONIMA! Krespovi ratnici uništili SAUDIJSKE BOGATAŠE: Izludeli Ronalda, pa šokirali i "srpski" Al Hilal!
Foto: Waleed Zein / AFP / Profimedia

PRAVE ČUDA

NIJE SVE U MILIONIMA! Krespovi ratnici uništili SAUDIJSKE BOGATAŠE: Izludeli Ronalda, pa šokirali i "srpski" Al Hilal!

Fudbal -

Krespov tim napravio još jednu senzaciju!

Fudbaleri Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plasirali su se u finale Zapadnog regiona Azijske Lige Šampiona, pošto su u polufinalu eliminisali favorizovani saudijski Al Hilal, za koji nastupaju srpski reprezentativci Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović.

Ekipa koja u svom sastavu nema nijednu veliku fudbalsku zvezdu šokirala superbogataše iz Sudijske Aarabije - Al Nasr i Al Hilal.

U četvrtfinalu uspeli su da zaustave Kristijana Ronalda i družinu i posle boljeg izvođenja jedanaesteraca prođu u polufinale, gde su napravili još veću senzaciju. Malo ko im je davao šanse protiv Al Hilala koji dominira ove sezone, ali borbeni fudbaleri Al Aina koje sa klupe predvodi legendarni golgeter Ernan Krespo uspeli su da naprave novo čudo.

Posle trijumfa na svom terenu 4:2, poraženi su u Rijadu sa 2:1 i ukupnim rezultatom 5:4 apsolutno zasluženo izborili su plasman u finale.

Al Ain uspeo je da prekine neverovatan niz Al Hilala, koji je imao neverovatne 34 pobede u nizu.

Na pitanje kako je njegova ekipa uspela da pobedi moćne timove iz Saudijske Arabije, Krespo je rekao:

"Razlog je to što poštujemo sebe i protivnika. Znamo dobro da smo bili autsajderi. Nije bilo lako, ali smo odigrali kompaktno. Igrali smo kao porodica i zaista ovo je neverovatan trenutak. Ako analizirate oba meča shvatiće te da smo zaslužili da prođemo", rekao je Krespo.

Al Nasr i Al Hilal važili su za najveće favorite za titulu.

"Večeras je vreme da pričamo o našim igračima i našem timu. Toliko pričamo o dva tima koja smo eliminisali, iako smo bili autsajderi u četvrtfinalu i polufinalu. Ovi igrači zaslužuju da pričamo o njima. Igraju na neverovatan nači", poručio je ponosni Krespo nakon meča.

Kurir sport/J.M.

00:21

Kristijano Ronaldo pokazao mišiće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track