BOLJE DA SU ĆUTALI: Partizan pretio bojkotom, pa revoltom, a na kraju...
Foto: Starsport©

Fijasko

BOLJE DA SU ĆUTALI: Partizan pretio bojkotom, pa revoltom, a na kraju...

Fudbal -

Fudbaleri Partizana odigrali su večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije bez bojkota ili posebnog vida protesta.

U danima između 173. prvenstvog duela Crvene zvezde i Partizana i kup meča, iz tabora crno-belih stizali su razni signali nezadovoljstva zbog suđenja Pavla Ilića. Odmah po završetku meča u subotu reakcije su išle dotle da su iz kluba najavljivali da neće izaći na teren u sredu.

U danima koji su usledili, Partizan je ublažio stavove, a dan uoči kupa izdao je saopšenje u kome je najavio potez kojim će pokazati vidljiv revolt i protest.

"FK Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtevati da se odnos prema našem klubu hitno promeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal".

Međutim, jedino što su crno-beli uradili bilo je da su se okupili pre početka meča na sastanku kod klupe, zbog čega je kapiten Svetozar Marković dobio žuti karton, kao i da Samed Baždar loptu po uvođenju u teren odmah pošalje daleko napred u aut.

Indikativno je da je Partizan u tim danima uradio ceo protokol vezan za utakmicu, prijavu dresova, autobusa, dostavljanje spiska delegacije. Partizan je, dakle, znao da će igrati derbi praktično odmah, ali je držao navijače u neizvenosti.

S obzirom na najave koje su prethodile iz tabora Partizana, čini se da se scenario odvijao po onoj narodnoj "tresla se gora, rodio se miš".

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Bakljada Grobara prekinula Kup Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track