ATOMSKI MRAV NA KLUPI CRNO-BELIH: Ko je Albert Nađ, novi trener Partizana?
Foto: Starsport©

ATOMSKI MRAV NA KLUPI CRNO-BELIH: Ko je Albert Nađ, novi trener Partizana?

Fudbal -

Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Partizan od večeras ima novog trenera.

Dobro poznato lice u Humskoj, Albert Nađ, ima zadatak da u preostalih pet kola sačuva drugo mesto i samim tim mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Albert Nađ je zbog svog načina igre dobio nadimak "atomski mrak", po ugledu na poznati lik iz crtanog filma.

Rođen je u Zemunu 1974. godine, pa je prve fudbalske korake načinio u lokalnom Teleoptiku. U Partizan je došao sa 14 godina, tačnije 1988. godine. Prošao je sve mlađe selekcije i 1992. godine zaigrao za prvi tim. Sa 19 godina je u tom trenutku postao najmlađi kapiten u istoriji kluba.

U prvom igračkom mandatu u Partizanu je osvojio tri titule i jedan kup. Kod trenera Ljubiše Tumbakovića je odigrao 111 utakmica i postigao osam golova.

Posle četiri sezone seli se u Španiju gde nastupa za Betis, Ovijedo i Elče.

U Partizan se vraća 2002. godine, a na 91 utakmici postiže pet golova. U drugom igračkom mandatu ostao je pet godina i osvojio još dve titule. Taj period će se pamtiti po tome što je Partizan 2003. godine postao prvi tim iz Srbije koji je igrao grupnu fazu Lige šampiona, a bio je i član generacije koja je godinu dana kasnije igrala osminu finala tadašnjeg Kupa UEFA, danas Lige Evrope.

Kada se saberu sve utakmice, Nađ je nosio dres Partizana 406 puta i postigao 33 gola.

Do kraja karijere je igrao u ruskom Rostovu i u Čukaričkom. Interesantno je da se od aktivnog igranja oprostio baš protiv Partizana.

Za reprezentaciju naše zemlje je debitovao 1994. godine protiv Brazila. Oprostio se 2006. godine posle 45 utakmica i tri gola.

Član Upravnog odbora FK Partizan postaje 2009. godine, gde dobija ulogu koordinatora sportskih selekcija kluba. Kao koordinator obavlja i dužnost sportskog direktora u sezoni 2010/11 kada se Partizan po drugi put kvalifikovao u grupnu fazu UEFA Lige šampiona.

Na mesto sportskog direktora FK Partizan, postavljen je odlukom Upravnog odbora 29. maja 2013. godine. Na toj poziciji se zadržao tačno godinu dana kada je napustio funkciju nakon što mu je istekao ugovor.

U januaru 2017. je postao sportski direktor srpskoligaša Rakovice, a iste godine je i postavljen za trenera ovog kluba, što mu je i prvi trenerski posao u karijeri. U avgustu 2019. je počeo da radi kao pomoćnik Savi Miloševiću u prvom timu Partizana, a 31. oktobra 2019. je preuzeo Partizanovu filijalu Teleoptik.

Na klupi Partizana je kao trener debitovao u nedavnom 173. prvenstvenom večitom derbiju, kada je Duljaj bio suspendovan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track