NE SME DA BUDE OPUŠTANJA! Đorđe Ivanović najavio narednu utakmicu Čukaričkog: Napredak je odlična ekipa!
Foto: FK Čukarički

Superliga srbije

NE SME DA BUDE OPUŠTANJA! Đorđe Ivanović najavio narednu utakmicu Čukaričkog: Napredak je odlična ekipa!

Fudbal -

Čukarički će drugi meč uzastopno u plej-ofu igrati na stadionu na Banovom brdu, rival belo-crnima biće Napredak (četvrtak, 18,30 časova). Biće ovo još jedan duel u kojem će ekipa Gorana Stanića morati da ide na pobedu, a svoje utiske pred ovaj meč izneo je Đorđe Ivanović.

- Nemamo mnogo izbora, moramo da osvajamo što više bodova u preostalim mečevima u Super ligi Srbije. Želimo da što duže ostanemo u konkurenciji za plasman u Evropu i da se borimo do samog kraja. Ova ekipa ima kvalitet, potrebno je da to pokažemo kad je najbitnije, protiv najjačih rivala - kazao je Ivanović, koji je potom dodao:

- Među te najbolje timove ubrajam i Napredak. Niko se nije slučajno kvalifikovao među prvih osam. Kruševljani su pokazali kvalitet, pobeđivali su i u velikim utakmicama, između ostalog savladali i Partizan u Humskoj. Dobili su i nas u prvom delu sezone, žestoko nas namučili na Banovom brdu u drugom, kad su poveli, a gol za pobedu postigli smo tek u 89. minutu.

Da li bi Ivanović i sada pristao na sličan rasplet meča?

- Nebitno je na koji način ćemo doći do pobede, tri boda su nam neophodna. Ali, znamo da nas čeka zahtevna utakmica, protiv ekipe koja je sada već prilično rasterećena. A tada Napredak ume da bude najopasniji. Imaju sjajne starije igrače, sa ogromnim iskustvom igranja u Super ligi, pa i inostranstvu. Ali, i plejadu mladih momaka, koji će biti budućnost ovog kluba i koji će biti željni dokazivanja u preostalih pet susreta do kraja šampionata.

Đorđe Ivanović
foto: FK Čukarički

Ističe Ivanović da bi voleo da njegov tim postigne rani gol protiv Napretka, koji bi im verovatno olakšao posao u nastavku meča.

- Voleo bih da bude tako, ali smo spremni i za bilo koji drugi scenario. I u prethodnom meču protiv Mladosti smo gubili, ali smo zadržali nivo igre i stigli do preokreta. Odnos prema igri je bio onakav kakav treba da bude i za to smo nagrađeni golovima, pobedom i sa nova tri boda. Ako ponovimo taj pristup, biće nam dosta lakše protiv Napretka.

Posle duela sa Kruševljanima Čukarički će igrati derbi za derbijem, najpre u Novom Sadu protiv Vojvodine, zatim TSC-a u Bačkoj Topoli, sledi domaćinstvo Partizanu na Banovom brdu i u poslednjem kolu gostovanje Crvenoj zvezdi na stadionu „Rajko Mitić“.

- Znamo šta nas čeka, uostalom uvek je tako u plej-ofu. Ovo je doigravanje najboljih ekipa i nema lakih mečeva. Zaista u ovom trenutku ne razmišljamo o rasporedu koji nas čeka niti pravimo bilo kakve kalkulacije. Prva i osnovna je da osvojimo tri boda protiv Napretka, a potom da se okrenemo pripremi jednako bitne utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu - zaključio je Ivanović.

Ulaz na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu biće i ovoga puta besplatan, dok će ulaznice za zapad biti prodavane na dan utakmice po ceni od 400 dinara.

Kurir sport / FK Čukarički

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track