MONTEVIDEO POSLE 94 GODINE! Akademija fudbala poput Moše i Tirketa napravila veliki USPEH u inostranstvu!
Foto: www.montevideoproject.com

budućnost

MONTEVIDEO POSLE 94 GODINE! Akademija fudbala poput Moše i Tirketa napravila veliki USPEH u inostranstvu!

Fudbal -

Srpski fudbal neće morati da brine o budućnosti, ako je suditi po najskorijim rezultatima naših momaka u mlađim kategorijama.

Akademija fudbala Montevideo, učestvovala je u Udinama na jakom međunarodnom turniru sa generacijama U 17 i U 12. U konkurenciji ekipa iz cele Evrope, selekcija U 17 je osvojila 3.mesto ostavivši ispred sebe samo ekipe Aironea i Udinezea. Selekcija U 12 je bila 5. u konkurenciji 20 ekipa i zabeležila 5 pobeda i samo 1 poraz od ekipe Sedrijana , koja je osvojila turnir. Posle osvojenih jakih međunarodnih turnira u Sarajevu i Istanbulu, ovaj uspeh je samo još jedan u nizu... Turnir je pod pokroviteljstvom UEFA, a sam podatak da je otvaranju prisustvovalo 10000 ljudi dovoljno govori.

- Cilj nam je da naši kadeti nastave da se bave fudbalom na profesionalnom nivou, a da smo na pravom putu govori interesovanje mnogih klubova iz Italije, Grčke,Škotske za našu decu.Nastavljamo da radimo na vim segmentima napretka dece uključujući rad u Laboratoriji za medicinu sporta na Medicinskom fakultetu, rad sa sportskim psihologom , kao i individualni rad programiran za svakog pojedinca- reči su Nenada Pavlovića. Vasilije Prodanović govorio je o planovima za budućnost.

- Od sledeće sezone, ukllučićemo se u ligu Fudbalskog saveza Beograda, i obezbediti još dobrih i kvalitetnih utakmica - jasan je Prodanović.

Ekipe su predvodili kapiteni Aleksandar Knežević i Nikola Pavlović. Aleksandar Knežević, kapiten u17 ekipe bio je i više nego zadovoljan.

- Ovo je veliki motiv za dalji rad i nastavak uspešne serije - rekao je Knežević. Posle mnogo utakmica na raznim turnirima, u Atini, Sarajevu, Istanbulu, ovo je jedno novo iskustvo i novih šest jakih utakmica sa poznatim i ekipama iz inostranstva.Ekipa U 12 ima još dosta da uči,radi i trenira, ali sasvim sigurno, na pravom smo putu,- reči su Nikole Pavlovića kapitena ekipe U 12.

Ekspediciju od 50 članova, pored vlasnika kluba i trenera Nenada Pavlovića i Vasilija Prodanovića, činili su i kondicioni trener Vladan Mizdrak i sekretar kluba Srđan Knežević.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track