ZVEZDA ODRADILA SVOJE, SADA ČEKA DRUGE REZULTATE! Evo šta je crveno-belima potrebno za DIREKTAN plasman u Ligu šampiona!
Foto: Starsport

nadaju se

ZVEZDA ODRADILA SVOJE, SADA ČEKA DRUGE REZULTATE! Evo šta je crveno-belima potrebno za DIREKTAN plasman u Ligu šampiona!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Tsc-om na 2:1 na stadionu "Rajko Mitić" obezbedili su sedmu uzastopnu šampionsku titulu, a samim tim i plasman u plej-of Lige šampiona.

Ipak, crveno-beli još uvek imaju šansu da se domognu elitnog takmičenja direktno, ali za to im je potrebno da se poklope rezultati i u drugim ligama.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Za razliku od prethodne sezone, odlučeno je da mesto u grupnoj fazi koje otvara šampion Evrope kroz plasman u domaćem prvenstvu ne popunjava prvak 11. zemlje na nacionalnoj listi UEFA, što je diretno oštetilo Srbiju, već će trku za direktno mesto u Ligu šampiona, po plasmanu, voditi Crvena zvezda, Šahtjor Donjeck, Dinamo Zagreb, Slavija Prag, Kopenhagen, Olimpijakos i PAOK.

Samo jedan od navedenih timova će izbeći kvalifikacije, što dodatno otežava situaciju ovogodišnjem srpskom predstavniku u najboljem takmičenju Starog kontinenta. To će biti klub koji naravno osvoji titulu kao prvi preduslov i koji bude imao najveći koeficijent.

Crvena zvezda, Liga šampiona, Zvezda LŠ kombo
foto: www.crvenazvezdafk.com

Za sada je najbliži plasmanu Šahtjor koji ima najveći koeficijent i četiri kola pre kraja tamošnjeg šampionata ima četiri boda više od kijevskog Dinama. Doduše, uz to imaju i okršaj sa klubom iz prestonice i gostovanje četvrtoplasiranom Dnjepru, ali za sada klub iz Donjecka se nalazi u pol poziciji za plasman u elitu.

Jasno je da srpskom klubu mnoge stvari treba da se poklope, a pre svega Šahtjor bi trebalo da ispusti bodovnu razliku kako bi se tim Vlada Milojevića bez kvalifikacija našao na žrebanju i Nionu.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track