FINALE PRE FINALA U LIGI ŠAMPIONA! Spektakl na Bernabeu, Real dočekuje Bajern u ODLUČUJUĆOJ bici za prolaz!
Foto: Daniela Porcelli / Zuma Press / Profimedia

goreće

FINALE PRE FINALA U LIGI ŠAMPIONA! Spektakl na Bernabeu, Real dočekuje Bajern u ODLUČUJUĆOJ bici za prolaz!

Fudbal -

Sve ono najbolje što Liga šampiona može da ponudi imali smo prilike da vidimo u prvim mečevima polufinala.

Utisci se još nisu ni slegli, a revanši su već tu. Još jedno finale pre finala odigraće se večeras na stadionu "Santijago Bernabeu", gde će Real Madrid dočekati Bajern. U prvom duelu na Alijanc areni rezultat je bio 2:2, a kako se meč odvijao sigurno mnogo zadovoljniji mogu da budu Madriđani.

Bajern
foto: Daniela Porcelli / Zuma Press / Profimedia

Minhenski klub je pokazao kakav napadački arsenal poseduje i koliko opasni mogu da budu, ali su Španci, po ko zna koji put, gotovo ni iz čega uspeli da postignu dva gola. To je upravo i najveći kvalitet koji poseduje ekipa Karla Anćelotija, jer njegovi momci znaju kako da se povijaju pod naletima protivnika, a onda da kontrama oličenim brzim Vinisijusom, Rodrigom i Belingemom dođu do onoga što im je potrebno.

U prvom duelu Bavarci su bili mnogo agresivniji i imali su apsolutnu inicijativu, ali se u revanšu može očekivati drugačija slika. "Kraljevski klub" igra na svom renoviranom stadionu, pred svojom publikom i sigurno je da se neće braniti. Zbog toga blaga uloga favorita pripada domaćoj ekipi.

Bajern
foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

Ipak, deluje da to neće biti presudno, a kada su Nemci u pitanju, nikada ne treba biti opušten. Oba trenera su nakon prvog duela u prestonici Bavarske bila složna u izjavama da je ovo samo prvo poluvreme i da će odluka o putniku u London pasti u Madridu.

Kada je reč o formi, reklo bi se da madridski klub dočekuje ovaj duel u boljem raspoloženju, jer su u prethodnom kolu i matematički obezbedili novu titulu prvaka Španije. Sa druge strane, Bavarci su posle 12 godina prepustili pehar Leverkuzenu, iz kupa su ispali pa najelitnije evropsko takmičenje vide kao jedinu priliku za spas sezone. Nema sumnje da nas očekuje spektakl, a susret se igra od 21 čas.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track