ONI SU MU POSEBNA INSPIRACIJA! VOLI DA IGRA PROTIV NJIH I DAJE IM GOLOVE: Jedan fudbaler Zvezde posebno motivisan protiv Radničkog
Foto: www.crvenazvezdafk.com

čeka se nedelja

ONI SU MU POSEBNA INSPIRACIJA! VOLI DA IGRA PROTIV NJIH I DAJE IM GOLOVE: Jedan fudbaler Zvezde posebno motivisan protiv Radničkog

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 18.30 časova dočekuju Radnički 1923 na stadionu "Rajko Mitić".

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Najveću inspiraciju protiv narednog rivala crveno-belih ima Mirko Ivanić. Zvezda i Radnički su od povratka Kragujevčana u superligaško društvo odigrali sedam utakmica i učinak je šest pobeda za klub sa Marakane, uz jedan remi. Gol razlika je na strani Zvezde i iznosi 19:2. Radnički 1923 igra fantastično ovog proleća, po broju bodova, odmah su iza crveno-belih. Svesni su u Ljutice Bogdana 1A da ih očekuje verovatno i najteža utakmica protiv Kragujevčana u poslednjih nekoliko godina.

Ipak, ima Zvezda džokera u rukavu, a njegovo ime je Mirko Ivanić. Naime, vezni fudbaler iz Bačkog Jarka igrao je na svih sedam mečeva protiv Radničkog 1923. Uz fantastičan učinak od pet golova i jedne asistencije. I to na jednoj od tri utakmice na kojoj nije pogađao mrežu Kragujevčana.

Najveću inspiraciju Mirko Ivanić imao je u sezoni 2021/2022 kada je na dva meča postigao dva gola, da bi u narednoj takmičarskoj godini pogodio jednom i to u plej-ofu. U aktuelnoj sezoni je postigao dva gola, iako je utakmica registrovana rezultatom 0:3, Ivaniću se pogoci računaju.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sve je počelo 31. oktobra 2021. godine kada je Zvezda slavila u Kragujevcu rezultatom 0:3, a mrežu rivala je načeo upravo Mirko Ivanić. Igrao se 18. minut kada je iskoristio asistenciju Milana Pavkova i sa ivice kaznenog prostora savladao golmana rivala. U drugom delu sezone, Zvezda je slavila sa 4:1, a Ivanić je u 56. minutu savladao rivala na dodavanje Milana Gajića. Prihvatio je loptu na 14 metara, "otvorio" stopalo i pogodio "malu" mrežu.

Niz je Ivanić nastavio i prethodne sezone kada mu je svega 12 minuta na terenu bilo dovoljno da pogodi na gostovanju Radničkom 1923 u okviru plej-ofa Superlige Srbije. Tada je u 84. minutu iskoristio asistenciju Kingslija Kangve, ali su gosti brzo došli do izjednačenja.

Dominirao je Ivanić i ove sezone protiv Radničkog kada je u Kragujevcu iskoristio kreacije Osmana Bukarija i Vladimira Lučića, da bi se potom i u narednom meču upisao u listu asistenata. Gol je namestio Šerifu Endijaju.

Kurir sport

02:14

Ivanić posle poraza od Jang Bojsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track