ALBANSKI TRENERI SA KOSOVA VREĐALI ZEMLJAKE IZ ALBANIJE ZBOG SRBIJE: Da li ste vi normalni? Sarađujete sa neprijateljima nacije!
Foto: Printscreen RTS

udarili na svoje

ALBANSKI TRENERI SA KOSOVA VREĐALI ZEMLJAKE IZ ALBANIJE ZBOG SRBIJE: Da li ste vi normalni? Sarađujete sa neprijateljima nacije!

Fudbal -

Velika bura digla se u javnosti na Kosovu i Metohiji posle odluke Fudbalskog saveza Albanije da zajedno sa FS Srbije organizuju EP za igrače do 21 godine.

Armand Duka
foto: EPA

Ovu vest juče je potvrdio potpredsednik FSS Branislav Nedimović. Više nego oštre reakcije usledile su ka Albaniji od strane njihovih zemljaka, iz srpske pokrajine Kosovo i Metohija. Tamošnji sportski radnici ljuti su na predsednika FS Albanije Armanda Duku i ostale fudbalske čelnike, što zajedno sa Srbijom su podneli kandidaturu UEFA za organizaciju EP, za 2027. godinu.

- Mi smo 2027. godine kandidat za organizaciju Evropskog prvenstva U-21. Pošto ne ispunjavamo uslove da organizujemo prvenstvo samo u Albaniji, jer je potrebno najmanje osam stadiona, pridružili smo se Srbiji u kandidaturi da zajednički organizujemo prvenstvo - rekao je Armand Duka i dodao:

- Mislim da je ovo dobra vest za albanski i srpski fudbal. Za albanski i srpski narod. Uostalom, organizujemo se i kroz sport, zašto ne bismo imali bolji život.

Posle ove izjave predsednik FS Albanije odmah su reagovali navijači Albanije koji su u svojim neverovatnim izlivima mržnje poručili da se "tako izdaju nacionalni interesi" i da se "tako lako ne sme preći preko Kosova kako bi se pomoglo Srbiji".

Žestoke reči i patološku ostrašćenost prema Srbima uputili su i treneri Bilbil Sokoli, Afrim Toverlani i Agron Selmani, koji su veoma glasni u kritikama o zajedničkoj kandidaturi Albanije sa Srbijom za organizaciju EP za mlade fudbalere 2027. godine.

Bivši trener kluba iz Uroševca Agron Selmani, kritikovao je Albaniju što sa Kosova i Metohije uzima samo ono što joj je potrebno, a da do sada nikada nije nije ni pokušala da uloži novac u infrastrukturu.

Bilbil Sokoli bio je vidno nervozan, pa je tako javno izrekao ogromnu količinu bedastoća, jer smatra da "Albanija sarađuje sa neprijateljem nacije, koji je činio razne zločine". Plus, kako je rekao, Srbija nema nameru da se "izvinjava za zločine" i nastavlja da ometa put Albanije i tzv. Kosova u svakoj međunarodnoj instanci.

Selektor U-21 reprezentacije tzv. Kosova Afrim Toverlani bio je posebno ljut, pa je upitao zemljake iz Albanije šireći mržnju prema Srbima i Srbiji:

- Da li ste normalni?

Posle toga, Toverlani je nagovestio je da bi mogao da izvređa i čelnike FS Albanije povodom zajedničke kandidature sa Srbijom za EP 2027.

Kurir sport/Telegrafi

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track