ŠTA TO JEDE ZLATAN IBRAHIMOVIĆ? Žene obožavaju kad se skine - njegovi trbušnjaci su KAO IZ SNOVA
Foto: LCD / SplashNews.com / Splash / Profimedia

perfekcionista

ŠTA TO JEDE ZLATAN IBRAHIMOVIĆ? Žene obožavaju kad se skine - njegovi trbušnjaci su KAO IZ SNOVA

Fudbal -

Zlatan Ibrahimović jedan je od sportista koji mnogo pažnje poklanja zdravoj ishrani. Sličan je po tome svom velikom prijatelju Novaku Đokoviću, ali i kolegi Kristijanu Ronaldu.

Zlatan Ibrahimović
foto: Instagram/Zlatan Ibrahimović

Iako je okončao bogatu fudbalsku karijeru, trudi se da i dalje živi zdravo. To se pre svega odnosi na fizičku aktivnost, rad u teretani, ali i organsku ishranu. Zlatan Ibrahimović i danas ima isklesano telo, a žene prosto polude kad vide njegove trbušnjake.

Zlatan je dok je igrao fudbal govorio da u modernom fudbalu možete igrati na vrhunskom nivou, jedino ako vodite sportski život. To znači maksimalnu posvećenost svom telu, koja se zasniva na svakodnevnom vežbanju i posebnoj vrsti prehrane. Upravo ono što rade Novak Đoković i Kristijano Ronaldo.

Mnoge interesuje šta to jede Zlatan Ibrahimović. Prehrana slavnog fudbalera iz Švedske sastoji se isključivo od belog pilećeg mesa, svežeg voća i povrća. Poneka, zlatan pojede i sušenu govedinu, bresaolu. Ali, zato nikada ne jede zamrznutu hranu, posebno ne sladoled. To mu je strogo zabranjeno, dok testeninu konzumira u retkim trenucima.

Što se tiče slatkiša, Zlatan Ibrahimović ih izbegava, čak i u penziji. Uzima retko nerafinisani šećer. Legendarni as Milana otkrio je ipak, da tokom leta zna da prekrši strogu dijetu, pa ponekad uzme picu, dok i tada izbegava prženu hranu i slatke deserte.

Urbana legenda koja se prepričava među fudbalerima, a tiče se Zlatana Ibrahimovića, desila se tokom njegovog igranja za PSŽ. Jednom je u klupskoj kuhinji digao toliku frku, da je bio vidno ljut urlajući na klupske čelnike što svakodnevno mora da insistira na velikim količinama svežeg voća i povrća, koje nije bilo na raspolaganju fudbalerima.

Tokom karijere Zlatan Ibrahimović imao je svega osam odsto masnoće u telesnoj masi. Baš zbog toga, bio je jedan od pionira u tome da zdravom ishranom i vežbanjem svaki fudbaler može da produži karijeru na pet do šest godina. A, Zlatan je igrao fudbal do svoje 42. godine.

Kurir sport

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track