POZNAT RAZLOG OTKAZA ALEGRIJU: Psovao, pretio novinarima, želeo da se OBRAČUNA, pa dobio ŠUT KARTU!
Foto: AP

serija A

POZNAT RAZLOG OTKAZA ALEGRIJU: Psovao, pretio novinarima, želeo da se OBRAČUNA, pa dobio ŠUT KARTU!

Fudbal -

Juventus je otpustio trenera Masimilijana Alegrija u nedelji u kojoj je njegov tim osvojio Kup Italije golom srpskog centarfora Dušana Vlahovića.

Trofejni stručnjak nije uspeo da napravi ove sezone konkurentan tim i igru kojima bi "Stara dama" učestvovala u trci za titulu i to je jedna od stvari koja ga je koštala posla.

Ono što je bio neposredni povod za rastanak bilo je ponašanje sada bivšeg trenera u utakmici finala kupa protiv Atalante na stadionu Olimpiko.

Zbog dobacivanja sudiji, cepanja odeće i ironičnog aplaudiranja, Alegri je odlukom "disciplinaca" kažnjen 5.000 evra i dve utakmice suspenzije. Klub je bio još oštriji i otpustio ga je, ne čekajući kraj sezone.

Uz neprimereno ponašanje prema sudiji, Alegri je posle slavlja sa Vlahovićem i trijumfa svog tima izgubio kontrolu i prešao sve granice kada je pretio novinaru, uredniku "Tutosporta" Gvido Vakijagu. "Us**ni uredniče, napiši istinu u svojim novinama, ne ono što ti klubovi govore", rekao je trener. Na to mu je novinar odgovorio da bi trebalo da se smiri i da mu objasni kakvu istinu bi trebalo da piše, ali tu nije bio kraj.

Trener jer navodno otišao i korak dalje, gurnuo novinara i stavio prst pod njegov nos, preteći mu rečima "Znam gde da te nađem, doći ću, iščupaću ti oba uveta. Doći ću i udariću te u lice. Napiši istinu u svojim novinama". Sve to dogodilo se pre konferencije za novinare na Olimpiku, tokom koje je Alegri plakao.

- Ovaj otkaz odnosi se na njegovo ponašanje tokom i posle finala Kupa Italije, koje se ne podudara sa vrednostima Juventusa i ponašanjem onih koji ga predstavljaju - objavio je klub u petak popodne. Alegrijev tim završiće sezonu na četvrtom mestu tabele Serije A.

Masimilijano Alegri (56) vodio je Juventus u dva navrata, od 2014. do 2019, a onda od 2021. do 2024. Pod njegovim vođstvom tim je u prvom mandatu osvojio pet titula Serije, a u drugom je podigao Kup. Očekuje se da njegov naslednik bude nekadašnji saigrač Dejana Stankovića u slavnoj Interovoj generaciji, Tijago Mota, koji je ove sezone uveo Bolonju u Ligu šampiona.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track