SREĆNICI NA STADIONU, OSTALI UZ TV: Dva dana do finala Kupa Srbije na lozničkom "Lagatoru"
Foto: T. Ilić

sve je spremno za spektakl

SREĆNICI NA STADIONU, OSTALI UZ TV: Dva dana do finala Kupa Srbije na lozničkom "Lagatoru"

Fudbal -

Finalni meč Kupa Srbije u kome se za trofej bore Crvena zvezda i Vojvodina igra se u utorak uveče, od 20:15, na novom lozničkom ‘’Lagatoru’’, ali će među onih osam hiljada i malo više navijača biti najmanje Lozničana. Za ovakve utakmice interesovanje je uvek veliko, pa i sada, tako da bi i stadion sa pet puta većim kapacitetom od lozničkog ‘’svemirskog broda’’ verovatno bio mali da primi sve zainteresovane sa obe strane Drine.

Čim se čulo da će Loznica biti domaćin finala krenulo je interesovanje za ulaznice, ali o tome gde, kad i kako ih nabaviti nije bilo zvaničnih informacija. FK Vojvodina je pre dva dana saopštila da su prijave za odlazak na utakmicu finala Kupa Srbije sa navijačima Vojvodine zatvorene ‘’jer su sva mesta popunjena’’ kao i da će svi koji su se prijavili za odlazak na utakmicu biti obavešteni kad mogu da preuzmu karte u šopu na stadionu Karađorđe. Na sajtu Zvezde, formalnog domaćina meča, ni FSS nismo uspeli da nađemo informaciju o tome, a u samoj Loznici takođe nema ništa zvanično. Po gradu se pričalo da će za ovdašnje ljubitelje fudbala biti otvorena zapadna tribina, ali je na tome ostalo, osim ukoliko se sutra nešto ne promeni.

1 / 5 Foto: T. Ilić

‘’Lagator’’ bi očas posla mogle napuniti samo pristalice beogradskih crveno-belih koji imaju armiju navijača ne samo sa ove već i leve obale Drine, iz susedne Republike Srpske, a sigurno je da će kapacitet od 8.000 mesta biti nešto manji jer treba preduzeti i odgovarajuće mere bezbednosti i sprečiti čarke navijača kakve prate utakmice velikih klubova. Na ‘’Lagatoru’’ postoji jedan ‘’kavez’’ na delu severne tribine koji verovatno neće biti dovoljan za sve najvatrenij pristalice bilo kojih od dva crveno-bela tima. Lozničani komentarišu da je dobro što u finalu nisu Zvezda i Partizan, ‘’u gradu bi bilo vanredno stanje’’, ali da nikako nije dobro što oni koji bi to voleli neće moći uživo da gledaju finale Kupa Srbije iako se igra u njihovom ‘’dvorištu’’. Neki ironično ‘’navijaju’’ da tokom finala navijači slome ‘’pogrešne’’ plave stolice pa da budu zamenjen zelenim, u bojama FK Loznice, a drugi predlažu instaliranje video bimova kako bi svi koji ostanu ispred kapija stadiona tako pratili meč. Izgleda da će konstatacija jednog od navijača kako će na novom stadionu u Loznici ‘’finale gledati svi, a najmanje Lozničani’’, biti tačna i da će ovdašnji ljubitelji fudbala završnicu kupa ipak pre svega pratiti na TV-u, a huk i navijanje osluškivati sa tribina ‘’Lagatora’’.

Po svemu sudeći dugo čekani, moderan stadion, građen za fudbalske spektakle, kakav se očekuje u utorak, biće prepun navijača, ali će među njima biti najmanje Lozničana. Nažalost.

Kurir sport / T.Ilić

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track