OČEKIVALI SU DA BUDE BUDUĆNOST SRBIJE, ZAVRŠIO JE KARIJERU SA 29 GODINA! Debitovao za Zvezdu sa 16, a onda je sve krenulo po zlu!
Foto: Starsport

GOTOVO

OČEKIVALI SU DA BUDE BUDUĆNOST SRBIJE, ZAVRŠIO JE KARIJERU SA 29 GODINA! Debitovao za Zvezdu sa 16, a onda je sve krenulo po zlu!

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i mladi reprezentativac Srbije, Filip Janković, odlučio je da završi karijeru sa 29 godina.

Kada je iz mlađih selekcija crveno-belih stigao do prvog tima svi su u njemu videli momka koji predstavlja budućnost srpskog fudbala, ali njegova karijera je otišla u potpuno drugom smeru.

Kada je ulazio u igru na Marakani na utakmici protiv Ventspilsa i debitovao za prvi tim sa 16 godina pozdravljen je ovacijama. Odigrao je 23 minuta, a to je bio jedan od samo tri nastupa za Zvezdu.

Otišao je u Parmu, zatim i Kataniju, ali u Italiji nije uspeo da ostavi dubok trag. Igrao je i za Domžale, za Ekstremaduru iz španske treće lige, Triglav, Iliriju, Podgoricu i na kraju za Laktaše.

Ove sezone je za tim iz drugog ranga fudbala u Bosni i Hercegovini odigrao čitavih šest minuta protiv Slobode iz Mrkonjih Grada u decembru 2023. godine.

Bilo je i tokom njegovog puta dosta problema sa povredama i to je sigurno uticalo na neočekivan ishod obećavajuće karijere.

Filip Janković
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Sa Zvezdom je osvojio Kup Srbije, a sa reprezentacijom Srbije uzrasta do 20 godina Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Janković će se sada posvetiti trenerskom poslu i vodiće mladi tim OFK Beograda.

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track