EPSKA BRUKA NA BANJICI! U Radu ovo NISU MOGLI NI DA SANJAJU! Zemunci im PLAĆAJU REDARE za utakmicu?! Dotakli su SAMO DNO!
Foto: Starsport

sramota

EPSKA BRUKA NA BANJICI! U Radu ovo NISU MOGLI NI DA SANJAJU! Zemunci im PLAĆAJU REDARE za utakmicu?! Dotakli su SAMO DNO!

Fudbal -

FK Rad proživljava najteže dane. Kultni klub sa Banjice naredne sezone igraće u Beogradskoj zoni (četvrti rang takmičenja), a pred utakmicu sa Zemunom koja bi trebalo da se odigra za vikend "građevinari" su dotakli dno.

Sa Banjice je u Fudbalski savez Beograda stigao zahtev da se susret starih i velikih rivala odigra bez prisustva publike, navodno zbog visokog rizika. Prema pisanju Sport kluba, po sredi je nešto drugo i Rad želi da se meč igra bez publike zbog toga što navodno nema novca za složenu organizaciju utakmice i redarsku službu.

- Smatramo i dajemo predlog da je najbolje utakmicu odigrati bez prisustva publike, navijača, usred zagrejane atmosfere i inicidenta koji se desio u prvom delu sezone. Rad je ispao iz lige, Zemun će kao prvoplasirani u Prvu ligu Srbije, utakmica nema rezultatski značaj. Poznata je i netrpeljivost dve navijačke grupe, ne bismo želeli da akteri meča i ovog puta budu u drugom planu - stoji u zvaničnom dopisu Rada.

FK Rad
foto: Starsport/Dušan Milenković

Velibor Novović, komesar za takmičenje Srpske lige Beograd, zakazao je sastanak sa predstavnicima oba kluba i konačan epilog trebalo bi da se zna u utorak popodne.

Sa druge strane, Zemunci su ponudili pomoć svom rivalu kako bi na ovom meču, na kom mogu da obezbede promociju u Prvu ligu Srbije, imali pomoć navijača.

- Razumemo finansijsku situaciju FK Rad, jer smo i samo bili u identičnom položaju. Želimo da se utakmica odigra u prisustvu navijača i publike, od početka prolećnog dela sezone odigrali smo već osam utakmica pred praznim tribinama. Smatramo da bi predstojeća utakmica u kojoj bi ukoliko pobedi naš klub osigurao matematički ulazak u viši stepen takmičenja, bila velika satisfakcija za simpatizere Zemuna - istakli su iz FK Zemun.

Kurir sport / Sport klub

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja