ZVEZDA JE DOMINANTNA U SRBIJI! ŠTA ĆE BITI SA EVROPOM: Liga šampiona je izazov! Zvezdan Terzić je imao poruku posle DUPLE KRUNE!
Foto: Petar Aleksić

sledi vruće leto

ZVEZDA JE DOMINANTNA U SRBIJI! ŠTA ĆE BITI SA EVROPOM: Liga šampiona je izazov! Zvezdan Terzić je imao poruku posle DUPLE KRUNE!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde osvajanjem četvrte duple krune zaredom potvrdili su dominaciju u Srbiji. Posle titule, crveno-beli su u finalu Kupa odigranom u Loznici objedinili trofeje, pobedivši Vojvodinu rezultatom 2:1.

Crvena Zvezda, Vojvodina
foto: Petar Aleksić

Jasno je kao dan da Crvena zvezda nema ozbiljnog takmaca u domaćim okvirima. Lestvica koju svake godine podižu generalni direktor Zvezdan Terzić i saradnici donosi rezultate. Imali su crveno-beli turbulentnu sezonu, jer se novi trener Barak Bahar nije najbolje snašao, ali su stvari došle na svoje mesto povratkom Vladana Milojevića. Utegao je iskusni strateg sve linije tima i prosto se prošetao kroz ligu i kup. Dovoljno je samo reći da Crvena zvezda u 2024. godini nije doživela nijedan poraz.

Vladan Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

U finalu Kupa Srbije Crvena zvezda je plesala po notama dvojice fudbalera - Mirka Ivanića i In Bom Hvana. Prvi je bio silno motivisan protiv Vojvodine, kluba u kojem je počeo, a čiji navijači ga neopravdano vređaju svih ovih godina. Popularni Mića ima ugovor sa crveno-belima, ali ovo je idealna prilika da ostvari milionski ugovor van granica Srbije. Već dve godine unazad postoji interesovanje klubova iz Saudijske Arabije, ali Ivanić nije čovek koji bi poleteo za parama, njemu je lepo u Beogradu i na Marakani, zadovoljan je, srećan i nasmejan, videlo se to i u Loznici.

Crvena Zvezda, Vojvodina
foto: Petar Aleksić

Drugi je pokazao da svojim kvalitetom doprinosi uspesima Zvezde, a ono što je još važnije, momak iz Južne Koreje se totalno srodio sa klubom, navijačima i mentalitetom srpskog naroda, tako da je Kup slavio grleći se sa Delijama. Biće pravo čudo zadržati In Bom Hvana u Beogradu, posebno što igra sjajno i što ga prate klubovi iz najjačih evropskih liga. I njemu je u interesu da se okuša sa najboljima. Ono što je sigurno, da će Crvena zvezda dobro zaraditi na njemu.

Crvena Zvezda, Vojvodina
foto: Petar Aleksić

Zvezdan Terzić je posle osvajanja duple krune najavio "još jaču Crvenu zvezdu". Ko dobro poznaje generalnog direktora crveno-belih jasno zna da preko leta sledi ojačavanje igračkog kadra, jer je cilj, a zašto to ne i otvoreno reći, ulazak u novi format Lige šampiona koji donosi veći novac i osam utakmica u elitnom UEFA takmičenju.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport

- Čestitam svima u klubu, kao i navijačima i čitavoj crveno-beloj javnosti na osvojenoj četvrtoj duploj kruni u nizu. Godinama pričam da je uspehe najteže ponavljati, a mi iz sezone u sezonu postavljamo nove rekorde. Presrećan sam što smo uspeli da osvojimo četvrtu duplu krunu u nizu i uradimo nešto što nikad niko u Srbiji, barem do sada, nije uradio. Veoma sam zadovoljan kako je Zvezda izgledala ovog proleća, čvrsto, snažno i sa karakterom. Raduje me činjenica da u 2024. godini nismo izgubili nijednu utakmicu. Proslava titule u subotu će na najlepši mogući način da zaokruži veoma uspešnu sezonu koja je iza nas. Cilj nam je da u narednoj sezoni navijačima predstavimo još moćniju Crvenu zvezdu - poručio je Terzić.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sportski menadžment Crvene zvezde već mesec dana pregovara sa Aleksandrom Dragovićem oko produženja ugovora. I prema saznanjima Kurira, stvari idu u pozitivnom smeru. Iako je kapiten crveno-belih tokom zime želeo da napusti klub, sada su se stvari promenile. Videlo se to i prilikom proslave Kupa, kada se Dragović popeo na gol i vodio navijanje sa Delijama.

Žan Filip Kraso, Piter Olajinka, Osman Bukari, Naser Điga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kako sada stvari stoje, Marakanu će najverovatnije napustiti Žan Filip Kraso koji nije uspeo da se izbori za mesto u startnih 11. Šteta za momka neverovatnog fudbalskog znanja. I Gelor Kanga je upitan. Godine čine svoje, sve je manje trčanja kod njega, a to više ne samo da ne prolazi u Evropi, već i na terenima Superlige. U njegove kopačke već je uskočio mladi Nikola Knežević, a tu je i prvo pojačanje ove sezone, povratnik Luka Ilić.

Gelor Kanga, Žan Filip Kraso, Naser Điga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda osveženja može da očekuje na bekovskim pozicijama. Milan Rodić, koji je sa 11 pehara postao najtrofejniji igrač kluba u istoriji, vapi za alternativom. Isto je i sa Srđanom Mijailovićem koji se menjao tokom sezone sa Kostom Nedeljkovićem, na desnoj bekovskoj strani, koji je zimus postao član Aston Vile. Seol Jong Vu iz Južne Koreje već je viđen na Marakani, ali pored njega, plan je da se dovede i jedan proveren levonogi fudbaler.

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, Svetozar Mijailović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Navijače Crvene zvezde čeka jedno dugo i uzbudljivo leto. Ekipa će igrati plej-of za Ligu šampiona, u poslednjoj nedelji avgusta. Dva meča će crveno-bele deliti od novog formata elitnog UEFA ranga, a poznajući ljude koji vode prvaka Srbije, izvesno je da će učiniti sve, da simpatizeri naredne jeseni na stadionu "Rajko Mitić" gledaju četiri utakmice protiv najkvalitetnijih evropskih ekipa.

Kurir sport

00:26

Aleksandar Dragović, delije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track