LOZNICA IMA FUDBALSKU LEPOTICU! BRAVO ZA FSS: Stadion Lagator u evopskom ruhu najbolji izbor za finale Kupa Srbije!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

položili

LOZNICA IMA FUDBALSKU LEPOTICU! BRAVO ZA FSS: Stadion Lagator u evopskom ruhu najbolji izbor za finale Kupa Srbije!

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije napravio je najbolji mogući potez izborom Loznice za domaćina finala Kupa Srbije.

Crvena zvezda
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prelepi, komforni i moderni stadion "Lagator" bljesnuo je punim sjajem u finalnoj utakmici fudbalera Crvene zvezde i Vojvodine (2:1). Navijači dva tima napravili su spektakularnu atmosferu, a svi poklonici i ljubitelji fudbala uživali su tokom utakmice. Zaista je bilo lepo videti ovakvu fudbalsku lepoticu na zapadu Srbije.

Da bi utakmice dobile na vrednosti i da bi imale "evropski karakter" moraju da budu igrane na vrhunskim stadionima. A, "Lagator" u Loznici je jedan od takvih. Teren je bio savršen, drenaža po najvišim standardima, s obzirom na veliku količinu kiše koja je u utorak pala u Loznici. Na tribinama koje su na dva nivoa 8.000 ljudi, najviše iz Beograda i Novog Sada, ali i Loznice i velikog broja mesta iz Republike Srpske. Akustika je ono što izdvaja "Lagator" od ostalih zdanja, ovde navijanje dolazi do izražaja, što su u utorak veče demonstrirale Delije i Firma.

Crvena Zvezda, Vojvodina
foto: Petar Aleksić

Ni ostale stvari na stadionu nisu zaostajale za najboljim evropskim zdanjima. Prostor za rad novinara na najvišem nivou, svečane lože udobne, konferencijske i ostale sale, zadovoljile bi i najstrožije standarde UEFA. Konekcija navijača i fudbalera, simpatizera i stručnog štaba dovedena je na nivo direktne posrednosti, jer je zdanje pravo fudbalsko, bez atletske staze. Sam stadion gledano s polja, deluje reprezentativno. A, fudbal? Fudbal je bio vrhunski, dostojan finala srpskog kupa. Kapa, dole Lozničani! I još jednom bravo za FSS.

Loznica je položila ispit, ali ovaj stadion mora da se koristi. Finale Kupa Srbije je i ozbiljna poruka za lokalnu samopuravu i fudbalski klub da što pre prionu na ozbiljan posao. Da iz Srpske lige stignu do elite, jer je prava grehota da ovakvo zdanje zjapi prazno tokom cele sezone, ili da se na njemu ne igraju utakmice protiv Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, TSC, kragujevačkog i niškog Radničkog...

Crvena Zvezda, Vojvodina
foto: Petar Aleksić

Srbija je sa Loznicom, uz Zaječar i Leskovac dobila stadione po svim standardima UEFA. Stala su ova zdanja uz rame sa objektima Crvene zvezde, Partizana, TSC, Vojvodine...

Kurir sport

00:36

Crvena zvezda, pehar, delije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track