OTAC ME JE ODVEO U ZVEZDU, ALI SAM POSLE OTIŠAO U PARTIZAN: Neobična životna priča jednog od najtalentovanijih srpskih igrača!
Foto: FSS

reprezentativac

OTAC ME JE ODVEO U ZVEZDU, ALI SAM POSLE OTIŠAO U PARTIZAN: Neobična životna priča jednog od najtalentovanijih srpskih igrača!

Fudbal -

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije (U17) na dobrom putu je da prođe grupnu fazu na Evropskom prvenstvu na Kipru.

Dušan Makević
foto: FSS

Srpski kadeti su u prvom kolu bili bolji od vršnjaka iz Ukrajine, a jedini, pobedonosni gol na utakmici postigao je Dušan Makević. Bio je to snažan i precizan šut sa 20 metara koji ukrajinski golman nije mogao da brani.

- Presrećan sam što sam protiv Ukrajine postigao prvi gol u dresu Srbije. Prelep je osećaj kada se na takav način zatrese mreža. Bila je dobra povratna lopta, nisam ni sekundu razmišljao pre udarca. Završila je baš tamo gde sam hteo. Čestitke su se nizale, od trenera, saigrača iz reprezentacije i kluba. Lep je osećaj, ma prelep - rekao je Dušan Makević za Sportski žurnal.

Dušan Makević
foto: FSS

Mladi fudbaler ima krajnje neobičnu priču, jer je sa 17 godina uspeo da se okuša u redovima beogradskih "večitih rivala".

- Počeo sam da treniram sa pet godina, a kad sam napunio osam usledio je ozbiljan rad u Šapcu, jer sam rodom iz obližnjih Vladimiraca. Odatle me je put odveo u Crvenu zvezdu, klub u kojem sam proveo četiri godine… I pre odlaska u Ljutice Bogdana bio sam na meti Partizana, ali želja mog oca bila je da u to trenutku zaigram za Crvenu zvezdu - otkrio je Makević i dodao:

Dušan Makević
foto: FSS

- Došao sam u Partizan, gde sam počeo da igram za pionire, posle sam išao korak po korak. Najviše sam naučio od Đorđa Cvetkovića, trenutnog trenera u crno-belom taboru. Najzaslužniji je za moj razvoj. U reprezentaciju sam bio pozivan i kad sam bio u Zvezdi. Ništa nije drugačije ni sad, kada sam u Partizanu.

Kurir sport/Sportski žurnal

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track