OBELEŽENA GODIŠNJICA: Partizan posle 47 godina odigrao utakmicu u Svrljigu
Foto: Aleksandar Kostić / FK Partizan

Crno-bela žurka

OBELEŽENA GODIŠNJICA: Partizan posle 47 godina odigrao utakmicu u Svrljigu

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan gostovao je u Svrljigu, gde je odigrao prijateljsku utakmicu protiv lokalnog kluba.

Tom utakmicom je obeležena 47. godišnjica odigravanja prijateljske utakmice ova dva kluba.

U tu svrhu organizovana je svečanost, a delegaciju crno-belih su ugostili predsednik opštine, Miroslav Mirković i predsednik Sportskog saveza, Borislav Milenković.

Partizan, Svrljig
foto: Aleksandar Kostić / FK Partizan

Parni valjak su na ovom događaju predstavljali član Upravnog odbora, Dragan Trailović, predsednik Pravne komisije kluba, Dragan Palibrk, bivši igrači Aco Trifunović, Rade Zalad i Predrag Jusić, koji je te 1977. godine branio za Partizan na utakmici u Svrljigu, te aktuelni prvotimci Nemanja Trifunović i Bojan Kovačević.

Tokom sadržajnih razgovora najpre su se evocirale uspomene i anegdote sa pomenutog prijateljskog susreta, a zatim razgovaralo o saradnji koja bi u budućnosti trebalo da bude još čvršća. Obe strane su razmenile prigodne poklone, pa su tako domaćini na dar dobili uramljeni crno-beli dres sa brojem 47, kao sećanje na pređašnje gostovanje Partizana u Svrljigu, a delegaciji Partizana je uručena umetnička slika, kao i uramljena fotografija fudbalera dva tima iz 1977. godine.

U sklopu posete predstavnike Parnog valjka je ugostio i Ljubiša Savić, uspešni privrednik iz ovog grada, vlasnik firme za proizvodnju lekovitog bilja i pića „Plantamel", koji je bio akter utakmice od pre skoro pola veka, a uz to je i veliki navijač Partizana. Delegacija beogradskog kluba je gostovala i na lokalnom radiju „Bubamara", gde ju je ugostio vlasnik Marko Miladinović, takođe veliki Partizanovac.

Partizan, Svrljig
foto: Aleksandar Kostić / FK Partizan

Pristalice Partizana iz ovog grada zajedno sa Bobanom Petrovićem predsednikom Udruženja navijača crno-belih, dočekali su klupski autobus sa omladincima tima koji su predvođeni trenerima Srđanom Golovićem i Đorđijem Ćetkovićem odigrali prijateljski meč protiv vršnjaka iz Svrljiga i slavili 7:3. Tom susretu je prisustvovalo oko 2.500 navijača koji su napravili sjajnu atmosferu i posle meča bili u prilici da dobiju autograme i slikaju se sa igračima, a pre početka utakmice je intonirana himna Bože pravde.

Susretu su prisustvovali i direktor omladinske škole Partizana, Vanja Radinović, kao i sekretar Marko Ranevski.

Kurir sport

Bonus video:

00:11

grobari, partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track