KAKO JE FUDBALER ZVEZDE JEDNOM DEČAKU ULEPŠAO ŽIVOT: Ovo je najlepša priča sa finala Kupa Srbije iz Loznice!
Foto: Petar Aleksić

spektakularno

KAKO JE FUDBALER ZVEZDE JEDNOM DEČAKU ULEPŠAO ŽIVOT: Ovo je najlepša priča sa finala Kupa Srbije iz Loznice!

Fudbal -

Mirko Ivanić igra još jednu u nizu od fantastičnih sezona u dresu Crvene zvezde. Ali, pored sportskih kvaliteta, vezni fudbaler crveno-belih na finalu Kupa Srbije još jednom je pokazao svoju ljudsku stranu.

Crvena Zvezda, Vojvodina
foto: Petar Aleksić

Poznato je da je Mirko Ivanić "gospodin u kopačkama", fudbaler koji nikada nije bio sklon incidentima i koji se uvek na terenu ponašao viteški, u duhu fer-pleja. Bio je strelac prvog gola za Crvenu zvezdu u pobedi nad Vojvodinom (2:1) u finalu Kupa u Loznici. A, onda je polovinom drugog poluvremena potvrdio zašto ga vole navijače i cene novinari. Jedan detalj promakao je većini domaćih medija, a koji je pokazao onu ljudsku, čistu i časnu stranu Mirka Ivanića.

Mirko Ivanić, Vukan Savićević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jedan dečak u dresu Crvene zvezde uleteo je na teren i prvo pritrčao Šerifu Endijaju tražeći dres od njega. Senegalac se nasmejao, jer nije razumeo dečaka, koji je potom došao do Aleksandra Kataija tražeći isto... Potom je reagovao sudija Milan Ilić i prekinuo utakmicu, a u teren su krenula trojica radnika obezbeđenja.

1 / 4 Foto: Petar Aleksić

Tada na scenu stupa Mirko Ivanić. Dečak dotrčava do njega i moli za dres. Mirko ga očinski grli, govori mu nešto i tako ga odvodi sa terena, pokazujući momcima iz obezbeđenja da je sve pod kontrolom. Ivanić je izveo mališana, a prema saznanjima Kurira obećao mu je dres posle utakmice. Ipak, preduhitrio ga je Kosta Nedeljković, mladi fudbaler crveno-belih, koji je sa klupe gledao sve što se dešava na terenu. Dečak mu je bio toliko simpatičan, da mu je odmah poklonio svoj dres.

Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mirko Ivanić još jednom je pokazao da je veliki čovek, da je van svih kalupa i stereotipa modernog, savremenog fudbala. Ima ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2025. godine. Za njega postoji veliki interes od nekoliko klubova iz Saudijske Arabije, pa postoji opcija da ovog leta napusti Marakanu. Dosad, momak iz Bačkog Jarka odbojao je unosne transfere u egzotične zemlje, poznat po tome da ne juri za novcima po svaku cenu.

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mirko Ivanić nebrojeno puta pomagao je ugrožene i bolesne, ne želeći da mediji o tome piše, niti da na takvim postupcima stiče popularnost. Poslednji put, pomogao je Nikoli Kaliniću (37), kada je svoj dres stavio na licitaciju, kako bi se sakupio novac za transplataciju jetre i kako bi se pomoglo bolesnom mladiću.

Kurir sport

00:36

Crvena zvezda, pehar, delije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track