EDIN TERZIĆ PRED FINALE LIGE ŠAMPIONA: Da igramo deset utakmica teško bismo pobedili, ali... Nemac optimista pred meč sezone!
Foto: AP

biće teško

EDIN TERZIĆ PRED FINALE LIGE ŠAMPIONA: Da igramo deset utakmica teško bismo pobedili, ali... Nemac optimista pred meč sezone!

Fudbal -

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Real Madrida sastaće se u finalu ovogodišnje Lige šampiona u subotu od 21.00 na "Vembliju".

Madridski klub je verovatno većina navijača i pre početka takmičenja videla u poslednjoj utakmici, ali nemački klub sigurno niko nije video, pa im zbog toga zaista treba odati priznjanje.

Borusija Dortmund, Niko Šloterbek
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Izabranici Edina Terzića su redom izbacivali mnogo jače rivale, prošli su grupu "smrti" sa Njukaslom, Milanom i PSŽ-om i u nokaut fazi prošli su PSV, Atletiko Madrid i ponovo PSŽ.

Nemački stručnjak na klupi "milionera" veruje da klub sa zapada nemačke može da se suprotstavi i "kraljevskom" klubu, pogotovo u jednoj utakmici.

- Suprotstavićemo se izuzetno snažnoj ekipi koja je često iskusila igranje finala, ali znamo da je sve moguće u jednoj utakmici - istakao je Terzić pa dodao:

Borusija Dortmund
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

- Da igramo deset puta s Real Madridom verovatno bi bilo teško ukupno pobediti, ali u jednoj utakmici, tokom 90 ili 120 minuta i jedanaesteraca, sposobni smo da pobedimo svakog protivnika svetu - jasan je tvorac uspeha kluba sa "Signal Iduna parka".

Jasno je da je Real favorit, ali su Nemci već pokazali da mogu da budu itekako opasni i da znaju da igraju na rezultat.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track