Fudbalska reprezentacija Engleske slovi za prvog favorita za osvajanje Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a prvi utakmicu igraće protiv Srbije u Gelzenkirhenu.

Ipak, nakon neočekivanog poraza od Islanda na "Vembliju" 0:1 u poslednjoj pripremnoj utakmici pred EURO raspoloženje nije baš onakvo kakvo su očekivali u taboru "gordog albiona".

O tome je govorio i najbolji igrač i najveća zvezda tima Hari Kejn koji je izrazio zabrinutost i upozorio da neće ništa biti tako lako kao što se javnosti čini.

profimedia0764761190.jpg
Federico Proietti / AFP / Profimedia 
foto: Federico Proietti / AFP / Profimedia

- Ovakvi porazi mogu da budu poziv na buđenje za sve nas. Moramo da shvatimo da neće biti lako kao što ljudi misle. Imamo mnogo posla da odradimo, nekad je potrebno da se razbudiš. Puno je elemenata koje moramo da popravimo, naročito u presingu. Utakmice u grupnoj fazi biće slične kao ova protiv Islanda. Moraćemo da se branimo kvalitetno, naročito od dugih loptu. U napadu treba da budemo strpljivi - rekao je napadač Bajerna iz Minhena.

Još jednog je apostrofirao poraz od Islanda, ali i istakao da najbitnije tek dolazi.

- Bilo je to pravo s*anje. Ali u fudbalu uvek imaš uspone i padove. Prošlo je skoro dve godine od poslednjeg takmičenja, moramo na to da zaboravimo i da budemo uzbuđeni zbog novog turnira - rekao je Kejn.

Duel Engleske i Srbije igra se 16.juna u Gelzenkirhenu od 21.00.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik