Radili su navijači Albanije šta god su poželeli na ulicama Dortmunda pre početka utakmica protiv Italijem, a onda i na stadionu tokom meča.

Simbole "Velike Albanije", OVK i UČK isticali su kad god im je to palo na pamet. Vređali su Srbiju i Srbe, skinuli srpsku zastavu koja je visila sa zastavama ostalih država.

Ali zato srpski navijači moraju dobro da obrate pažnju na ponašanje i postupke.

Fudbalski savez Srbije oglasio se na dan utakmice protiv Engleske obaveštenjem o tome šta je dozvoljeno da se unese na stadion u Gelzenkirhenu.

- Fudbalski savez Srbije obaveštava sve naše navijače da će na večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije. Drugi baneri, zastave ili transparenti neće moći da se unesu na stadion - navedeno je u objavi FSS-a.

Dakle, nije bio problem da Albanci uđu na stadion u uniformi OVK, ili sa odećom na kojoj je jasno istaknuta mržnja prema Srbina ("FCK SRB"), ali nije dozvoljeno da se unese, na primer, zastava "nema predaje", "Kosovo je Srbija", a kamoli nešto "strašnije".

Bonus video:

Kurir Preko 70 marica POD ROTACIJOM projurilo u pravcu fan zone Albanije