BRUTALNA PROVOKACIJA! Englezi ne haju za PAPRENE KAZNE, Gelzenkirhenom odzvanja STROGO ZABRANJENA PESMA! Ovo će ih skupo koštati!
Foto: Printscreen

euro 2024

BRUTALNA PROVOKACIJA! Englezi ne haju za PAPRENE KAZNE, Gelzenkirhenom odzvanja STROGO ZABRANJENA PESMA! Ovo će ih skupo koštati!

Fudbal -

Oštoro upozorenje domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu, upućeno pristalicama Engleske, nije urodilo plodom.

Iako su upozoreni da je pesma "Deset nemačkih bombardera" strogo zabranjena tokom Evropskog prvenstva i da će oni koji je budu pevali platiti žestoku kaznu, Englezi ne haju. Koriste svaku moguću priliku da isprovociraju domaćina.

U pitanju je pesma "10 German Bombers" (10 nemačkih bombardera), koja asocira na ratnu tematiku odnosno na Drugi svetski rat. Pesma se odnosi na nemačke avione koje su pripadnici britanskog Kraljevskog vazduhoplovstva (RAF) obarali tokom Drugog svetskog rata, a završava se stihovima:

"Više nije bilo nemačkih bombardera u vazduhu".

Ovu kontroverznu pesmu engleski navijači pevaju svaki put kada se susreću sa Pancerima, a sada su iskoristili priliku da je zapevaju i usred Nemačke.

Britanska policija zamolila je navijače Tri lava ne pevaju ovu pesmu. Načelnik policije Piter But istakao je da nema pravnih mehanizama da zbog ovakvih pesama navijačima bude zabranjeno da prisustvuju utakmicama, ali da postoji mogućnost izdavanja novčanih kazni .

Ipak, apeli nisu urodili plodom.

Kurir sport/J.M.

00:24

Navijači Nemačke i Škotske otpevali izveštačima Kurira pesmu We hate England

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track