Spektakularna fudbalska predstava viđena je petog dana Evropskog prvenstva na "Signal Iduna Parku". Iako je malo ko očekivao da će duel Turske i Gruzije biti fudbalska poslastica, ona je bila i više od toga. Turci su slavili nad Gruzijom, a moglo je da bude i drugačije.

Sa druge strane, Portugal i Češka sa velikim zvezdama na terenu nisu pružili užitak kao meč u Dortmundu, a na kraju je potpuno zasluženo trijumfovala selekcija Portugala.

Turska - Gruzija 3:1

Portugal - Češka 2:1

22.54 - Portugal u nadoknadi srušio Češku

Fudbaleri Portugala savladali su Češku sa 2:1 u utakmici 1. kola grupe F na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Više o ovom meču pročitaje na OVOM LINKU.

profimedia0882755239.jpg
Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia

22.29 - Magnetna rezonanca je urađena!

22.20 - Ronaldo prvi fudbaler učesnik šest evropskih prvenstava

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo postao je prvi igrač koji je nastupio na šest evropskih prvenstava, nakon što je uvršten u prvu postavu za utakmicu protiv Češke. Ronaldo je debitovao na evropskim prvenstvima 2004. godine, a trenutno je rekorder sa 25 utakmica i rekordnih 14 golova na evropskim šampionatima. Takođe, u prvoj postavi je i njegov saigrač Pepe, koji će sa 41 godinom i 113 dana postati najstariji igrač u istoriji evropskih prvenstava.

20.57 - Izjava selektora Hrvatske!

20.00 - Nagelsman: Mađarska pod većim pritiskom od našeg tima

Selektor nemačke fudbalske reprezentacije Julijan Nagelsman izjavio je da je rezultatom prvog meča, Mađarska pod malo većim pritiskom od Nemačke, uoči sutrašnje utakmice dva tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. "Rezultatom prvog meča, Mađarska je pod malo većim pritiskom od nas i moraće da igra ofanzivnije nego protiv Švajcarske, jer bi poraz mogao da bude sinonim za eliminaciju", rekao je Nagelsman na konferenciji za novinare.

19.26 - Selektor Albanije: Ogromna radost za što smo u grupi D

Za Albaniju je velika radost igrati protiv najboljih ekipa u grupi D Evropskog prvenstva u Nemačkoj, izjavio je selektor albanske fudbalske reprezentacije, Brazilac Silvinjo uoči meča protiv Hrvatske sutra od 15.00. "Očigledno je to veoma teška grupa, ali za nas je velika radost igrati protiv najboljih timova, i igrača iz Mančester sitija, Milana ili Real Madrida. To je veličanstveno takmičenje, imamo mnogo toga da naučimo", rekao je Silvinjo. Prema njegovim rečima, uprkos poraza Hrvatske od Španije, Hrvatska je dobro igrala i pravile je probleme Špancima. "Hrvatska ima mnogo kvaliteta, bilo u dodavanju, šutu ili sposobnosti da zadrži loptu... Ali imamo i mi dobre igrače, naš kapiten je osvojio Ligu Evrope sa Bergamom", rekao je Silvinjo.

profimedia0863381618.jpg
Kirchner-Media/TH / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Kirchner-Media/TH / imago sportfotodienst / Profimedia

18.55 - Hrvatska je žestoko kažnjena od strane UEFA!

18.30 - Tadić i Piksi pričaju na treningu!

17.55 - Brutalna tuča navijača Turske i Gruzije!

17.49 - Žan-Pjer Pakle: Moguće je igrati sa slomljenim nosem

Bivši lekar francuske fudbalske reprezenatacije Žan-Pjer Pakle izjavio je da je moguće igrati sa slomljenim nosem uz odgovarajuću zaštitnu masku, aludirajući na povredu kapitena Kilijana Mbapea. "Sasvim je moguće igrati sa slomljenim nosom. Uz odgovarajuću zaštitu, ako je igrač fizički sposoban, odnosno da nema problema sa disanjem i ako je u stanju da igra meč, ne rizikuje ozbiljne povrede", rekao je Pakle i dodao da to važi ako postoji prelom hrskavice i ako nije oštećena kost. "Ako je samo oštećena hrskavica, potrebno je dva do tri dana da se povuče hematom. Ako cirkulacija krvi u obe nosne šupljine ide dobro, fudbaler može da igra. Ako je nos i dalje začepljen hematomom, to je kao da igramo sa štipaljkom na nosu", rekao je Pakle.

mbape-122.jpg
EPA/FRIEDEMANN VOGEL 
foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

17.30 - Haos u Dortmundu!

17.08 - Žiru ima blagu upalu mišića

Napadač francuske fudbalske reprezentacije Olivije Žiru ima blagu upalu aduktora, mišića na butini, ali bi trebalo da nastavi sa treninzima, saznaje Frans pres iz izvora bliskih francuskom timu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Žiru, najbolji strelac Plavih sa 57 golova, moguća je zamena za Kilijana Mbapea u drugoj utakmici francuske reprezentacije.

16.55 - MMA borac iz Slovenije potkačio Orlove!

16.41 - Verbrugen: Ništa ne menjamo sa ili bez Mbapea

Golman holandske fudbalske reprezentacije Bart Verbrugen pohvalio je ofanzivni potencijal francuske reperezentacije, uz uverenje da se neće drugačije pristupiti meču čak ni u odsustvu francuskog kapitena Kilijana Mbapea. Verbrugen je komentarisao mogućnost da Mbape, koji je juče slomio nos na utakmici prvog kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ne bude na utakmici Holandija-Francuska u petak. "Francuzi imaju mnogo drugih dobrih napadača i to je veoma dobar tim. Ali se mi nikoga ne plašimo, pa da li je on (Mbape) tu ili nije, nema veze", rekao je Verbrugen.

16.20 - TADIĆ SE IZVINIO PIKSIJU I SAIGRAČIMA

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić izvinio se saigračima i selektoru Draganu Stojkovići Piksiju zbog "nepromišljenih reči" koje je izgovorio posle meča sa Engleskom. Više o ovome pročitajte na OVOM LINKU.

serbiaengland225083.jpg
Starsport© 
foto: Starsport©

13:35 - Milenković izlazi pred novinare!

Reprezentativac Srbije Nikola Milenković odgovaraće na pitanja novinara na konferenciji za medije.

Tok konferencije možete pratiti na sajtu Kurira.

13:30 - Kurir u bazi reprezentacije Srbije

Urednik sportske rubrike Kurira Miloš Bjelinić uključio se u jutarnji program Redakcija iz Augsburga i gledaocima doneo najnovije informacije iz kampa "orlova".

Kurir televizija "PIKSIJEVE REČI SU SVETINJA, TADIĆ I OSTALI DA ĆUTE I DA GINU ZA DRES" Uživo iz Nemačke: Imaju sve što treba da zgrome Sloveniju

13:10 - Kostić završio učešće na Euru!

Crne slutnje su se obistinile i Dragan Stojković Piksi dobio je najgore moguće vesti pred meč protiv Slovenije. Povreda Filipa Kostića ozbiljnije je prirode i on neće moći da pomogne saigračima do kraja Evropskog prvenstva.

12:27 - Ozbiljan udarac za Hrvatsku!

Nikola Vlašić napušta kamp reprezentacije, evo i zašto...

12:05 - Ronaldo ponovo ispisuje istoriju!

Popularni CR7 će večeras ispisati istoriju evropskog fudbala kada kao kapiten povede svoj tim na centar "RB arene" u Lajpcigu, jer će postati prvi igrač koji je nastupio na šest Evropskih prvenstava.

11:47 - Neverovatna priča o heroju Slovačke

Dva puta je Martin Dubravka imao i drame koje je preživeo i pravo je čudo što se bavi fudbalom, a njegovo trenutko fizičko stanje je neka vrsta medicinskog fenomena.

10:48 - UEFA odredila sudije za meč Srbija - Slovenija.

Glavni arbitar na utakmici biće iskusni rumunsko sudija Ištvan Kovač.

10:10 - Ukrajinci izbacili selektora iz svlačionice!

Nakon teškog poraza od Rumunije nastao je haos u reprentaciji Ukrajine.

Golman Real Madrida Andrej Lunjin i fudbaler Arsenala Aleksander Zinčenko "izbacili" su selektora Sergeja Rebrova iz svlačionice i održali žestoku raspravu sa saigračima, otkriva nemački Bild.

09:46 - Leman: Škotska najgora na Evropskom prvenstvu.

Proslavljeni nemački gloman Jens Leman smatra da je reprezentacija Škotske najgora na ovom Evropskom prvenstvu.

09:30 - Enzlezi otkrivaju zašto je pokrenuta istraga protiv Srbije!

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Engleske u prvom kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

09:10 - Ko je selektor - Tadić ili Piksi?

Reprezentacija Srbije ima velike šanse da ispuni cilj na EURO i prođe u drugu fazu takmičenja, a najveći rival na tom putu nam je reprezentacija Srbije.

08:30 - Mbape polomio nos, ne mora na operaciju

Kapiten reprezentacije Francuske i po mnogima najveća zvezda Evropskog prvenstva, Kilijan Mbape, na prvom meču grupne faze protiv Austrije doživeo je prelom nosa.

Odmah sa stadiona u Dizeldorfu Mbape je odveden u bolnicu, gde je ustanovljeno da neće morati na operaciju. Prema prvim prognozama mogao bi da zaigra već u petak protiv Holandije.

08:15 - Kvote za današnje mečeve

Portugal - Češka

Fudbaleri Portugala i Češke igraju meč prvog kola F grupe Evropskog prvenstva!

Ako je verovati kladionicama, izabranici Roberta Martineza su apsolutni favoriti u uvodnom meču.

Kvota na pobedu Portugalaca je 1.55. Nerešen rezultat vrednuje se kvotom 4.50, dok je koeficijent na pobedu Češke velikih 6.85.

Turska - Češka

Fudbaleri Turske i Gruzije odigraće prvi meč F grupe na Euru, a kladionce su uveliko objavile kvote i za ovu utakmicu.

Četa Vićenca Montele ima ulogu favorita i kvota na Tursku iznosi 1,80. Na nerešen ishod kvota je 3,60 dok je na pobedu Gruzije 5,10.

08:00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Eura možete pogledati na OVOM LINKU

Kurir sport

Kurir Tuča u Gelzenkirhenu