DOŠLO VREME DA LAZAR POVEDE SRBE U ODLUČUJUĆU BITKU! Momak kome UEFA ne zna ni ime napada Dance - uz njega kreće i Dušan!
Foto: Silas Schueller/DeFodi Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Naslednik

DOŠLO VREME DA LAZAR POVEDE SRBE U ODLUČUJUĆU BITKU! Momak kome UEFA ne zna ni ime napada Dance - uz njega kreće i Dušan!

Fudbal -
EURO 2024, Specijalni dopisnici, Miloš Bjelinić, Nemanja Nikolić
foto: Kurir

Lazar Samardžić (22) povešće reprezentaciju Srbije u odlučujuću bitku na EURO 2024!

Mladi fudbaler gotovo je izvesno biće u startnih 11 na duelu sa Dancima.

Zaradio je Samardžić poverenje Stojkovića, a selektor je jako blizu i odluke da izdiktira njegov ime kada reprezentativcima bude saopštavao ko počinje duel. Iako bi mnogi pomislili da to znači odlazak Tadića na klupu - to se neće desiti. U početnoj postavi biće mesta za obojicu!

Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Ištvan Kovač
foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Nadamo se da će Danci i fudbalska Evropa dobro zapamtiti Lazara! Nadamo se da će mu UEFA konačno i naučiti ime, obzirom da su mu na prethodna dva meča stavljali samo prezime u zvaničnim najavama utakmice.

Promena će da bude i u napadu. Vlahović se najverovatnije seli na klupu, dok će ofanzivu da predvodi "samo" Aleksandar Mitrović. Ovo ne znači da će Srbija igrati defanzivnije. Uostalom, igra sa Mitrovićem i Vlahovićem nije nam donela ogroman broj prilika, naprotiv, dosta teže su srpski napadači ulazili u šanse na mečevima sa Engleskom i Slovenijom.

EURO 2024, Srbija, Slovenija, Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
foto: Nemanja Nikolić

Što se tiče defanzive, Piksi neće da menja najbolji deo našeg tima u dosadašnjem toku turnira. Moguće su izmene na poziciji zadnjeg veznog - Gudelja čeka pozicija startera, a uz njega tu će da bude Lukić ili Ilić. Mladenović je siguran (praktično nema alternativu), dok je dilema Živković ili Birmančević. Izvesno je da će obojica dobiti šansu, neko od 1. minuta, a neko tokom meča.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:39

Piksi o podršci navijača u Nemačkoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track