LŠ: Subotićeva ruka koštala Dortmund pobede nad Sitijem

Liga šampiona

LŠ: Subotićeva ruka koštala Dortmund pobede nad Sitijem

Fudbal -
Srpski reprezentativac igrao rukom u poslednjem minutu derbija u Mančesteru. Malaga osvojial nove bodove, kao i Arsenal, Dinamo Kijev, Porto i Milan, dok je Real do trijumfa stigao uz tri gola Kristijana Ronalda

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda su najviše zahvaljujući nesmotrenosti i nesreći srtpskog reprezentativca Nevena Subotića, koji je u poslednjim momentiam odličnog meča protiv Mančester Sitija igrao rukom i omogućio Baloteliju da sa penala donese Englezima bod u utakmici drugog kola Lige šampiona.

Interesantno je bilo na "Etihadu" sve do poslednjeg trenutka, nakon što je Rojs iskoristio grešku Rodvela i doveo Borusiju u vođstvo. Činilo se da gosti idu ka sigurnoj pobedi, ali je u 90. minutu dosuđen penal za Siti nakon što je Subotić igrao rukom. Srpskog reprezentativca je lopta pogodila u ruku i to sa dva metra udaljenosti, pa priče o namernom igranju rukom ne može da bude. Ipak, sudija ovog meča je stvari video drugačije, a Baloteli je bio siguran realizator čime je doneo remi Sitiju.

Madridski Real je "kasno upalio", ali kada je krenuo da radi punim gasom. Iako je Ronaldo postigao het-trik, gol Benzeme je taj koji će ostati upamćen zbog prelepih makazica koje su bile neodbranjive.

Fudbaleri Milana savladali su Zenit na gostovanju u Sankt Peterburgu, ali posle svega viđenog nisu ostavili impresivan utisak. Milanezi su već posle 16 minuta došli do vođstva od čak 0:2 posle pogodaka Emanuelsona i El Šaravija. Zenit se tada razigrao i počeo da ugrožava gol gostiju, a kao rezultat toga došli su pogoci Hulka pred kraj i Širokova na startu drugog poluvremena. Rusi su imali više od igre tokom najvećeg dela nastavka, ali je Milan srećno došao do pobede u 75. minutu, kada je Hubočan nezgodno natrčao na centaršut Montoliva i smestio loptu u sopstvenu mrežu.

U drugom meču grupe C Malaga je pružila sjajnu partiju i savladala je ubedljivo Anderleht sa 3:0. Španci su dokazali da imaju izvanredan kvalitet i da se nalaze u sve boljoj formi.

U borbi dva Dinama Kijevljani su bili ubedljivo bolji od Zagrepčana, koji su postigli jedan gol ali u svoju mrežu. Pari Sen Žermen je dugo parirao Portou ali kako je meč odmicao domaćini su sticali sve više samopouzdanja, što su i uspeli da iskoriste sedam minuta pre kraja.

Olimpijakos je u prvom poluvremenu svakako parirao, možda čak bio i bolji od Arsenala, ali su "topdžije" na kraju ubedljivo trijumfovale, ako ne po igri, onda bar po rezultatu. Ni ulazak Marka Pantelića u igru u 81. minutu nije promenio stanje na terenu, pa su izabranici Arsena Vengera na kraju ostvarili pobedu.

U susretu Šalkea i Monpeljea Nemci su uspeli da preokrenu rezultat i činilo se da idu ka sigurnoj pobedi, posebno kada su Francuzi ostali bez Bokalija koji je isključen u 52. minutu. Međutim, Kamara je doneo zasluženo izjednačenje Monpeljeu u poslednjim trenucima utakmice.

Grupa A

Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb 2:0 (2:0)

Gusev 3', Pivarić 33'(ag)

Porto - Pari Sen Žermen 1:0 (0:0)

Rodrigez 83'

Grupa B

Arsenal - Olimpijakos 3:1 (1:1)

Žervinjo 42', Podolski 56', Remzi 90'+4 - Mitroglu 45'

Šalke - Monpelje 2:2 (1:1)

Draksler 26', Huntelar 53'(pen) - Fana 13', Kamara 90'

Grupa C

Zenit - Milan 2:3 (1:2)

Hulk 45', Širokov 49' - Emanuelson 13', El Šaravi 16', Hubočan 75'(ag)

Anderleht - Malaga 0:3 (0:1)

Eliseu 45', 64', Žoakin 56'(pen)

Grupa D

Ajaks - Real Madrid 1:4 (0:1)

Moisander 56' - Ronaldo 42', 78', 81' Benzema 48'

Mančester Siti - Borusija Dortmund 1:1 (0:0)

Baloteli 90'(pen) - Rojs 61'

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track