Kijevo pobedio, remi Palerma i Đenove

Serija A

Kijevo pobedio, remi Palerma i Đenove

Fudbal -
Igrali Nenad Krstičić i Boško Janković

Kjevo je sa novim trenerom Eugeniom Korinijem izvojevao prvi trijumf pod njegovom palicom, a drugu u šampionatu. "Leteći magarci" su u premijernoj utakmici sedmog kola Serije A savladali mnogo bolje plasiranu Sampdoriju sa 2:1.

Nekadašnji vezista Korini, kome je ovo prvi posao u elitnom rangu italijanskog fudbala, uspeo je da prekine crni niz Kjeva od pet uzastopnih poraza i najavio bolje dane za ovu ekipu. Novopečeni srpski reprezentativac Nenad Krstičić igrao je do 79. minuta za goste i pritom u 44. minutu zaradio javnu opomenu.

Kjevo je povelo preko Francuza Sirila Teroa, koga je proigrao Riđoni u drugom minutu nadoknade vremena u prvom delu igre. Na 1:1 izjednačio je bivši igrač Sevilje i Malage, povratnik u italijanski fudbal Enco Mareska u 61. minutu. Pobedu Kjevu doneo je novajlija iz Lećea David Di Mikele tri minuta pre isteka 90. minuta.

U drugoj utakmici, odigranoj u večernjem terminu, Đenova i Palermo su podelili bodove odigravši 1:1. Srpski internacionalac Boško Janković predvodio je Đenovljane sa kapitenskom trakom do 86. minuta kada je zamenjen, a šest minuta ranije zaradio je žuti karton.

Gosti su poveli golom Đorđija u 15. minutu, da bi posle sedam minuta igre u drugom poluvremenu poravnjanje i bod domaćinu doneo bivši napadač Milana, Juventusa i Rome Marko Borijelo.

Serija A, 7. kolo

Subota: Kjevo - Sampdorija 2:1

(Tero 45+2, Di Mikele 87 - Mareska 61.)

Đenova - Palermo 1:1

(Borijelo 52 - Đorđi 15.)

Nedelja:

Roma - Atalanta (12:30h)Katanija - Parma (15.00h)Fiorentina - Bolonja (15.00h)Peskara - Lacio (15.00h)Sijena - Juventus (15.00h)Torino - Kaljari (15.00h)Milan - Inter (20.45h)Napoli - Udineze (20.45h)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track