BEZ POBEDNIKA: Mesi i Ronaldo dali po dva gola
Foto: Rojters

BEZ POBEDNIKA: Mesi i Ronaldo dali po dva gola

Fudbal -
Najveći španski timovi odigrali su spektalukaran meč na Nou Kampu a dvojica najboljih igrača današnjice sa po dva gola doneli svojim ekipama po bod
1 / 9

BARSELONA - Fudbaleri Barselone i Reala odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u 165. El Klasiku.

Ovakvih ishodom zadovoljnija bi trebalo da bude ekipa Barselone, pošto je zadržala prvo mesto i osam bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

Kao i mnoge druge, i večerašnju utakmicu obeležio je golgeterski duel Argentinca Lionela Mesija i Portugalca Kristijana Ronalda.

Obojica su postigla po dva gola i najavila da će i ove sezone do poslednjeg trenutka voditi veliku borbu u svim takmičenjima.

Real je prvi stigao do pogotka u 165. prvenstvenom El klasiko derbiju, pošto je u 23. minutu Ronaldo iskoristio nepažnju Danija Alveša.

Samo osam minuta kasnije Mesi je bio snalažljiviji od Pepea u kaznenom prostoru i nije mu bilo teško da se nekoliko metara zatrese mrežu.

Sjajni Argentinac je u 61. minutu doneo preokret domaćinu, pošto je izuzetno preciznim udarcem sa više od 25 metara pogodio gornji levi ugao gola Ikera Kasiljasa.

Radost oko 100.000 domaćih navijača trajala je samo pet minuta, a onda je Ronaldo još jednom pobegao odbrani Barselone i postavio konačan rezultat.

Portugalac je na ovom meču ušao u istoroju El Klasika, pošto je postao prvi igrač koji je u šest uzastopnih duela protiv najvećeg rivala postigao najmanje jedan pogodak. za razliku od njega Vilanova nije uspeo da obori rekord po broju pobeda na startu sezone. Vilanova je ostao na šest uzastopnih trijumfa, čime se svrstao rame uz rame sa Krojfom, Van Galom i Gvardiolom.

BARSELONA - REAL MADRID 2:2 (1:1)

(Mesi 30., 61. - Ronaldo 23., 66.)Stadion: Nou KampBarselona: Valdes, Alba, Maskerano, Alveš, Adrijano, Buskets, Ćavi, Inijesta, Pedro, Fabregas, MesiReal Madrid: Kasiljas, Marselo, Serhio Ramos, Pepe, Arbeloa, Ćabi Alonso, Kedira, Ozil, Kristijano Ronaldo, Di Marija, Benzema.

http://www.youtube.com/watch?v=Gw-kAefzT0M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track