Jovanović i Janković: Srbija je dobra i bez nas

Jovanović i Janković: Srbija je dobra i bez nas

Fudbal -
Doskorašnji reprezentativci Boško Janković i Milan Jovanović veruju u ovaj sastav iako za njih kod Mihajlovića nema mesta

Podrška.Poraz od Belgije pokrenuo je polemiku u javnosti o naglo izvršenoj smeni generacija u reprezentaciji, ali iskusni igrači ne vide razlog da se previše „talasa“ u njihove ime. Boško Janković i Milan Lane Jovanović smatraju da selektor Siniša Mihajlović ima pravo na svoj izbor fudbalera i tvrde da se ne osećaju uvređeno što ih nema na spisku.- Igram u najboljoj formi otkad sam profesionalac, kapiten sam Đenove. Što je do mene, uradio sam, a na selektoru je da proceni da li mu to treba. Očigledno da su njegove zamisli drugačije i da se ne uklapam u njih, ali to ne menja moj stav o reprezentaciji. I dalje sam njen veliki navijač, podržavam mlade fudbalere, koji imaju ogroman potencijal, i nadam se njihovom uspehu. Nisam ni ljut, ni razočaran - rekao je Boško Janković.Lane Jovanović je prezadovoljan igrom naslednika protiv Belgije i očekuje da će sačuvati mir za večerašnji duel u Skoplju s Makedonijom.- Zadovoljan sam kako su igrali momci. Nedostajao je jedan pogodak, ali svi su pokazali da nisu za džabe dobili poziv od selektora. Ko to može da garantuje bi rezultat bio bolji da je u timu bilo nas nekoliko iskusnijih igrača? Naši ljudi ne znaju da je Belgija skup izuzetnih pojedinaca iz najjačih evropskih klubova, a u jednom trenutku izgledali su beznadežno na Marakani. Dakle, ne treba sada stvarati probleme ni ekipi, ni selektoru, već im treba verovati. Mnogo je još utakmica do kraja kvalifikacija - zaključio je Lane.

Boško Janković
Boško Janković

Godine nisu važneNapadač Anderlehta podseća na italijansku i nemačku fudbalsku praksu da za reprezentaciju igraju samo najbolji, bez obzira na godine.- Mislim da se samo u Srbiji pravi fama oko godina i ide se iz krajnosti u krajnost s pričama o podmlađivanju. Iskreno, mislim da u reprezentaciji Srbije igraju najbolji koje je selektor tako procenio. Da je mene pozvao, možda se među onom mlađarijom ne bih dobro ni snašao, ko zna... Voleo bih da budemo pozitivni i sačekamo još nekoliko utakmica reprezentacije pre nego što počnemo s davanjem zaključaka - rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track