INCIDENT: Izbodena trojica, pretučena dvojica navijača Srbije

INCIDENT: Izbodena trojica, pretučena dvojica navijača Srbije

Fudbal -
Trojica navijača izbodena nožem večeras u Skoplju, ranije danas dvojica navijača Srbije pretučena u centru Skoplja naočigled policije

SKOPLJE - Meč fudbalskih reprezentacija Makedonije i Srbije dobio je svoju predigru na ulicama Skoplja.

Makedonska policija saopštila je večeras da su trojica navijača fudbalske reprezentacije Srbije povređena u Skoplju uoči utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Kako navodi agencija AP, navijače Srbije je noževima izbola grupa mladića. Povređeni su prebačeni u bolnicu, a njihovi životi nisu u opasnosti. Razlog napada zasad nije poznat.

U odvojenom incidentu, u tržnom centru Mavrovka oko 13:30 povređena su dvojica srpskih navijača. Sve se dešavalo pred velikim brojem ljudi i u neposrednoj blizini policije.

Makedonski mediji prenose da se radi o dvojici srpskih navijača iz Podgorice, Mirko Milošić (29) i Stefan Đurović (17), koje su prebili lokalni Albanci. Iz gradske bolnice su potvrdili da su primili dvojicu navijača, ali da povrede nisu teže prirode.

Makedonska policija je od ranog jutra pojačala kontrolu u centru grada i primetna su policijska vozila koja patroliraju ulicama.

Kako je Kurir pisao, oko tri stotine huligana iz Srbije krenulo je put Makedonije kako bi se obračunali s lokalnim Albancima.

Makedonska policija saopštila je da su iz, kako je navedeno, bezbednosnih razloga vratili sa granice ukupno 61 navijača, dok je srpska policija vratila 17 navijača koji nisu imali ulaznice za meč koji počinje večeras u 20.30.

Makedonska policija je izdala i zvanično saopštenje u kome je potvrdila da su napadači na dvojicu mladića iz Podgorice bili Albanci, koje su, kako se navodi, isprovocirala srpska obeležja koja su nosila prebijeni mladići.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track